Brian Fallon & The Crowes

Arrangör Live Nation
Datum torsdag 8 december
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 350
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Brian Fallon har gått från att vara en hyllad frontfigur i band som The Gaslight Anthem och The Horrible Crowes till att nu testa sina egna vingar. Högaktuell med den hyllade solodebuten "Painkillers" beger sig New Jersey-sångaren ut på en europeisk turné senare i år, som stannar till på Debaser Strand i Stockholm den 7 december, Pustervik i Göteborg den 8 december och Kulturbolaget i Malmö den 9 december!
Efter mer än 10 års framgångar med band som The Gaslight Anthem, The Horrible Crowes och Molly and the Zombies var det hög tid för Brian Fallon att släppa sitt första soloalbum. "This one is different. This one is mine.", säger Fallon själv om den efterlängtade solodebuten – som har mött lysande recensioner och idel hyllningar från fans.
Det var precis efter att The Gaslight Anthem meddelade att de tar en paus på obestämd tid, 29 juli 2015, som Brian Fallon påbörjade sitt soloprojekt – som han länge hade varit sugen på att göra. Fallon själv ser dock inte solokarriären som en nystart eller en avslutning på något, det är var han är i stunden som är viktigast:
"You really only have what’s in front of you today. That’s kind of where my head’s at with this. I’m doing this now, I’ve always wanted to do it, let’s see where it goes. And that’s kind of it.”
"Painkillers" rör sig mellan olika genres och sounds där vi kan höra rock, heartland rock och till och med lite country. Det är ett album som Fallon länge velat göra och med låtar som "Smoke", "Nobody Wins" och singeln "A Wonderful Life" verkar albumet ha blivit exakt det som både Fallon och fansen hoppats på.
Att ta med albumet från en studio och göra en liveshow av det är också en utmaning, men en tacksam sådan, enligt Fallon:“To play it live you kind of have to pull it all apart and put it back together again. So the songs take on a whole new life, which is the benefit of going to see a band live."
I slutet av året får vi se resultatet av det arbetet när Brian Fallon & The Crowes kommer till Sverige! Vi längtar!


Köp biljett