Brian Jonestown Massacre + Les Big Byrd

Arrangör Woody West
Datum onsdag 18 juni
Insläpp 19.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

De mytomspunna psychindierockarna i Brian Jonestown Massacre återvänder med sin sinnesvidgande rock’n’roll cirkus fylld av genialiteter, galenskaper och gycklerier för att göra rocken spännande, oförutsägbar och farlig igen. Excentriske ledaren Anton Newcombe ses som ett geni eller som en dåre beroende på vem du frågar (ca 40 medlemmar har passerat genom åren) men det brinnande engagemanget, den obestridda musikaliska talangen går aldrig att ta ifrån honom. Newcombe och hans kumpaner i Brian Jonestown Massacre låg långt före sin tid. Deras neo-psychedeliska hybrid av Rolling Stones/Byrds/Velvet Underground möter brittisk shoegazing och spacerock-revival gav dem en hänförd beundrarskara långt innan de nådde världsberömmelse genom den prisbelönta och makalösa rockdokumentären DIG (filmen om BJM VS DANDY WARHOLS) eller med ledmotivet till HBO-serien Boardwalk Empire (”Straight Up and Down” från albumet ”Take It From the Man!”).
Deras första plattor gavs ut av legendariska indielabeln Bomp! i mitten på 90-talet, de var ett av de ledande och viktigaste banden på den 60-talsinfluerade underground-indiescen i L.A. runt sekelskiftet som också gav oss namn som vid Black Rebel Motorcycle Club, Beachwood Sparks, The Warlocks, Jenny Lewis, The Tyde och Miranda Lee Richards. På senare år har Brian Jonestown Massacre och Newcombe’s egna indielabel Keep Music Evil fått upprättelse som föregrundare till dagens inflytelsrika psych-rockscen med band som Wooden Shjips, Dead Skeletons, White Fence och Black Angeles, och senare i vår är de headline på hyllade festivalen Austin Psych Fest.
 
Det har sagts att Sverige är för litet för dessa fyra herrars psykedeliapop- så det är tur att Pustervik är stort. Iklädda M-65 parkas och med hemmasnickrade påfågelmasker har de med sina skumma uppträdanden och sin melodiösa nykraut väckt liv i fler än ett sinne, sinnen du inte viste att du hade! Genom att knappt säga ett ord om sin musik har Les Big Byrd trots det skapat sig ett rykte världen över som den nya svenska psykedelians Rolls Royce.
Höga Nord Rekords släppte i augusti ”They Worshipped Cats/Indus Waves”. En försmak av Les Big Byrds kommande album som släpps i vår på Anton Newcombes skivbolag A Recordings Ltd. Les Big Byrd består av de svenska musikveteranerna Joakim Åhlund (Teddybears STHLM, Caesars), Nino Keller (Caesars, The Slaves) Frans Johansson (Fireside) och Martin Enhrencrona.


Köp biljett