Bror Gunnar Jansson + Sea Lion

Arrangör Woody West
Datum lördag 27 maj
Insläpp 19.00
Pris 180
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

RELEASEFEST FÖR AND THE GREAT UNKNOWN PART II

Multi-instrumentalisten, en-persons-orkestern, Bror Gunnar Jansson (sång, gitarrer, trummor, slagverk, saxofon m.m.) släppte tidigare i år EPn "AND THE GREAT UNKNOWN PART I" och nu i maj följs den upp av fullängdsalbumet PART II. Detta behöver såklart firas med en rejäl fest och konsert på Pustervik lördagen 27 maj.

Musiken är mörk och suggestiv, rå och vacker. Southern gothic, blues och svenskt vemod möts i historier om mördare och vanligt folk. ATGU är inspelad och producerad av Filip Leyman (Anna von Hausswolff, Tempel m.m.) och Christoffer Johansson (som bl.a. producerat Bror Gunnars tidigare album). Gaffa skriver om Part I: "Ett levande album med starka rötter." "…en beundransvärd inlevelseförmåga och kreativitet.". 

I samband med släppen under 2017 har redan fler än 50 konserter spikats på releaseturnén i Skandinavien, Frankrike, Belgien, Nederländerna mfl och i mars gjordes även en nordamerikansk premiär i Kanada med tre spelningar. 

Janssons tidigare släpp har rönt stora framgångar, inte minst i Frankrike. Totalt har över 11 000 fysiska albums sålts, 1,5 miljoner streams, utvald till programmet Album de la Semaine (veckans skiva) i Canal+, prisad i de största tidningarna (Telerama, Elle, Rolling Stone m.fl.) och omnämd som ”The revelation of the year.” i Les Inrockuptibles. 

”Jag är stum av beundran inför Bror Gunnar Jansson och hans skiva. Så pass att jag inte lyckas få alla lovord på pränt. Det här hör nämligen till det bästa jag någonsin hört. Jag lyfter på hatten och önskar Jansson all lycka och välgång. Fast det gör jag mest av egoistiska skäl eftersom jag vill ha fler skivor av honom. Och det genast!” 
Daniel Gustavsson, Lira Musikmagasin i recension av Moan Snake Moan.
 
Sea Lion
Linn Österberg från Göteborg Spelar under namnet Sea Lion. Hon släppte egenproducerade debutskivan "Desolate Stars" 2015 på brittiska skivbolaget Turnstile (hem till bland annat Perfume Genius, Cate Le Bon och Christopher Owens) och mottog mycket fin kritik. Jämförd med musik som tidiga Cat Power möter Mazzy Star, skriver och framför Linn drömsk musik på elgitarr. En ny skiva är inspelad och kommer att släppas under 2017.


Köp biljett