The Cadillac Three + Support: Austin Jenckes

Arrangör Pustervik
Datum tisdag 3 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 260
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Jaren Johnston, Kelby Ray och Neil Mason är alla från Music City och har känt varandra sedan tonåren. Tillsammans med Ben Brown bildade de rockbandet American Bang 2005 och när bandet splittrades fortsatte trion tillsammans i vad som senare kom att bli The Cadillac Three. De beskriver själva sin musik som “Country Fuzz”, och hämtar inspiration från rötterna i både sydstatsrock och country. Bland deras favoritartister hittar man givetvis ZZ Top, men de hyllar även samtida progressiva country-hjältar som Sturgill Simpson.

De har stått på scen ihop sedan de var 15, och det är tydligt när man ser dem live att det är där de hör hemma. Sedan själv-betitlade debutalbumet 2013 har de gjort sig ett namn som en rykande live-akt, och har genom sångaren Jaren även bidragit till list-hits för andra artister, som bland annat You’re Gonna Fly med Keith Urban, Southern Girl med Tim McGraw och Days of Gold med Jake Owen.

Singeln ’The South’ med gäst-inhopp från Dierks Bentley, Eli Young och Florida Georgia Line var deras första känning på hitlistorna, för att sedan följas upp med bland annat ’White Lightning’ innan andra albumet ’Bury Me In My Boots’ kom ut sommaren 2016. Tredje fullängdaren ’Legacy’ kom året efter, och det efterlängtade fjärde albumet ’Country Fuzz’ är äntligen på väg i början på 2020!

“We’ve been COUNTRY FUZZ forever,” says Jaren. “When I think of Southern rock, I think of Lynyrd Skynyrd. When I think of country, I think Garth Brooks. This record and this band are all of that. But it’s also ZZ Top and Jerry Reed. It’s Medeski Martin & Wood and Prince. There’s no better way to describe who we are than Country Fuzz.”

Senast de var i Sverige var på Kägelbanan i november 2018. En hejdundrande uppvisning till första spelning i eget namn, då första besöket 2014 var som öppnare för Eric Church. I mars kommer de tillbaka och den här gången får vi se dem både på Slaktkyrkan i Stockholm och Pustervik i Göteborg.


Köp biljett