Cannibal Corpse + Dark Funeral + Ingested + Stormruler

Arrangör FKP Scorpio
Datum fredag 7 april
Insläpp 18.00
På Scen 18.30
Pris 395 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det legendariska death metalbandet Cannibal Corpse kommer till Sverige våren 2023 för två spelningar. Som special guests har de med sig svenska Dark Funeral.

5 april 2023 – Stockholm, Fryshuset Klubben 7 april 2023 – Göteborg, Pustervik

Cannibal Corpse År 1998 grundades det amerikanska bandet Cannibal Coprse i Buffalo, New York. Bandet har släppt 15 studioalbum, två boxar, fyra videoalbum och två livealbum. Trots att de fick väldigt lite exponering i radio och TV lyckades de ändå bygga upp en följarskara under sin tidigare karriär när de släppte albumen ”Butchered at Birth” (1991) och ”Tomb of the Mutilated” (1992). Cannibal Corpse är det första death metalbandet som har fått en plats på Billboard Top 200 albumlistan och det var med albumet ”Eaten Back to Life” (1990). 2015 hade bandet sålt över två miljoner skivor världen över vilket gjorde dem till tidernas största säljare inom death metal. Deras låttexter innehåller våldsamma och groteska skildringar av mord, våldtäkt, pedofili och nekrofili som till följd har fått deras verk att förbjudas i flera länder som till exempel Australien och Nya Zeeland. Deras tre första skivor var förbjudna i Tyskland ända fram till 2006. Det var bassisten Alex Webster som kom på namnet Cannibal Corpse. De har haft flera olika bandmedlemmar sen start men Webster och trummisen Paul Mazurkiewicz har alltid varit de bestående medlemmarna. Från början var bandet inspirerat av thrash metalband som till exempel Metallica, Slayer, Dark Angel, S.O.D mfl och death metalband som Possessed, Autopsy, Morbid Angel och Death.

Dark Funeral Allt började 1993 när Lord Ahriman och Black Moon grundade den infernaliska krigsmaskinen som vi känner till som Dark Funeral. Första självbetitlade albumet släpptes 1994 och spelades in på Dan Swanös Unisounds studio. Sen dess har många saker hänt, line-upen har ändrats, flera fantastiska album har sett ljuset och Dark Funeral har turnerat i mer än 45 olika länder med band som Dimmu Borgir, Cannibal Corpse, Deicide, Immortal och många fler.

Albumet ”Diabolis Interium” var nominerat för det bästa metalalbumet i P3 Guld och 2002 spelade de i Singapore som det första utländska bandet på 10 år. Nu närmar sig Dark Funeral nästan 30 år sedan de började sin resa. Trots det fortsätter Dark Funeral att nå nya höjder för att locka publik in i sin utomjordiska och oheliga visioner. Just nu är de aktuella med deras sjunde fullängdare ”We Are The Apocalpypse” som släpptes tidigare i år.


Köp biljett