Carola • SOLD OUT

Arrangör Jubel
Datum torsdag 20 april
Insläpp 20.00
På Scen 21.00
Pris 495:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Rock – en kärleksförklaring till rock & blues 

Innan ”Främling” var Carola sångerska i rockbandet Standby i 2 år. Det var i replokalen som hon lade grunden till sina höga toner. På rockscenen kommer Carola att ta ut svängarna i sitt fulla register från albumet ”Runaway” som bröderna Gibb från Bee Gees skrev för henne. Vi kommer också att få höra hennes uppskattade version av U2:s världshit ”(Pride) In The Name Of Love” samt Depeche Modes ”Personal Jesus” i Johnny Cash version.

Carola har inspirerats av kvinnliga rockartister som Pat Benatar, Maria McKee & Pink. En annan stor inspiration har varit Russ Taff och låten ”Rock solid” och Larry Norman ”Why should the devil have all the good music”.

Carola växte upp med Elvis Presley  – ”The king of rock” på högsta volym. Det var Elvis låt 
”If I Can Dream” som banade väg för hennes musikkarriär, då hon vann talangtävlingen ”Nya ansikten” på Södra Teatern och fick uppträda med låten i tv-programmet Hylands Hörna. I röda skinnbyxor och svart linne sjöng hon på ett sånt sätt så att Lasse Holm och Bert Karlsson ringde tv-studion innan hon tagit sista tonen för att signa henne. Carola uppträdde som 15-åring i tv-programmet ”Country på kvällskanten”, med  ”Johnny B. Goode” och ”9-5”, som fick musikerna att stämma gitarrerna lite extra. 

Det ryktas även om en punkig version av ”Mickey”, en hårdare ”Sanna vänner”, en slamrig ”Jag ger allt”, hårdrocksballaden ”Förlåt mig”, hennes tolkning av The Arks  ”Tell Me This Night Is Over” som hon framförde i ”Så mycket bättre” och även den outgivna låten ”Treat A Lady”, skriven av Carola själv. 

Rockklubbarna är inte där man vanligtvis tänker sig Carola på scen men i april finns äntligen chansen att se henne på de klassiska rockklubbarna KB i Malmö, Pustervik i Göteborg och Rockefeller i Oslo innan den exklusiva rockturnén avslutas på Debaser i Stockholm.


Köp biljett