Charley Crockett

Arrangör Woody West
Datum måndag 19 augusti
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 200 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Charley Crockett började som en blues-sångare, men med varje albumsläpp och efterföljande turné vandrar han djupare in i den amerikanska roots-myllan. Som avlägsen släkting till legendariska pionjären Davy Crockett är det både naturligt och självklart att Charley med lätthet hämtar bildspråk från western-mystiken och traditionen till sin musik.

Crockett är född i San Benito, en gränsstad i södra Texas som också Freddy Fender kallade sitt hem. Efter att under en fattig och strulig uppväxt ha flyttat runt i Texas med sin ensamstående mor hamnade Crockett till slut i New Orleans. Där lärde han sig, som gatumusikant, väva in country och swing i sin blues-ankrade americana.

Debutalbumet ‘A Stolen Jewel’ var mer av ett blues-album, och gav honom ett större lokalt följe i Dallas-trakten där han hade sin bas kring 2015. Uppföljaren ‘In the Night’ 2016 drev honom mer mot country, och efter ett års intensivt turnerande kom albumet ‘Lil G.L.’s Honky Tonk Jubilee’ ut via Thirty Tigers. Albumet är en samling covers av country-klassiker, som med eftertryck visar hur väl det strikt traditionella utgör en naturlig del av hans distinkta, rootsiga ‘Texas Soul’ som han själv gärna kallar det.

Mästerliga ‘Lonesome as a Shadow’ från april 2018 som spelades in vid Sam Phillip’s Recording Service i Memphis med hjälp av producenten Matt Ross-Spang (Jason Isbell, Margo Price) är första fullängdaren med enbart eget material. Det är ett album fyllt med berättelser från Crocketts eget händelserika liv, som han kände sig tvungen att tona ner för att framstå som mer troliga. Även detta album följdes upp med ett intensivt turnerande, den här gången med uppbackning av kompbandet ’the Blue Drifters’.

Han har tidigare besökt oss som support till JD McPherson, men till sommaren är det äntligen dags för en egen turné i Skandinavien.


Köp biljett