Cherrie + Special Guest: Musti

Arrangör Appelgren+Friedner
Datum fredag 29 mars
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 250 + service
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Cherrie åker ut på turné: #RnB4Utour drar igång den 1 mars med start i Borlänge

Efter 1,5 års turnerande över stora delar av världen – inklusive spelningar på SXSW och Red Bull Festival i Chicago – och det hyllade skivsläppet ”Araweelo” är R&B-stjärnan Cherrie hetare än någonsin. Med sitt dubbelt Grammisnominerade album – och en hjärtemoji från självaste Rihanna för videon till ”163 För evigt” – gör sig Cherrie redo för att bjuda på mer. I mars tar hon med sig brorsan K27 på Skandinavienturné och ger 11 konserter fram till slutet av april.

Cherrie som under åren erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och runt om i världen. Framgångarna till trots har Cherrie aldrig förlorat kontakten med uppväxtorten Rinkeby och den inre gemenskap som inspirerat starkt till hennes texter och sound. En gemenskap som fyller Cherrie med kärlek, engagemang och energier hon gärna delar med sig av på scenen.

#RnB4Utour startar i Dalarna i mars och Cherrie hinner besöka både Oslo och Reykjavik innan turnéavslutningen i Lund. Med sig tar hon brorsan och rapparen K27. När K27 släppte låten “Robbery” postade Cherrie kommentaren “Enligt mig var du alltid husets största stjärna! Älskar dig lillebror jalla ta över nu!!!!!”

Cherrie backas av ett liveband under ledning av Mats Sandahl.

Turnédatum:

1 mars Borlänge (Liljan)
2 mars Vara (Vara Konsterhus)
7 mars Uppsala (Konsert och Kongress)
15 mars Oslo NO (Parkteatret Scene)
16 mars Bollnäs (Bollnäs konserthus)
29 mars Göteborg (Pustervik)
30 mars Stockholm (Berns)
5 april Norrköping (Arbis)
6 april Malmö (Moriska Paviljongen)
26 april Reykjavik IS (Sonar)
30 april Lund (Mejeriet)

Mer om Cherrie:
Cherrie är senast aktuell med singeln ”Kungsliften” ihop med Fricky. 2018 kom hennes andra album ”Araweelo” som gav henne två Grammisnomineringar för Årets Artist och Årets Pop.

2017 vann hon pris i P3 Guld och Grammis för årets hiphop/soul och sommarpratade i Sveriges Radio P1. Året därpå hade SVT Edit-serien Cherrie – ut ur mörkret premiär på SVT Play. En serie där Cherrie ville lyfta människorna bakom statistiken när medier rapporterar om dödskjutningar. Hon ville inspirera andra med sin musik och visa en väg ut ur mörkret. I serien kunde tittaren följa artisten på turné men också hem till Rinkeby.

Sagt om albumet ”Araweelo”

”Cherrie är den mäktiga drottningen i svensk historia”
NG 6/6

”Sherihan har hittat hem”
Gaffa 5/6

”Cherrie har ett så precist, så inkännande sätt att uttrycka förortens både samhälleliga utanförskap och inre gemenskap att det är omöjligt att inte känna igen sig om man någonsin vuxit upp eller levt i en”
DN 4/5

”Så länge det finns artister som Cherrie finns det hopp”
Aftonbladet 4/5

”Araweelo” låter som Cherries stora genombrott.
Expressen 4/5

”Vi har ingenting liknande”
VF 4/5

”Äkta och slående från Cherrie”
Borås Tidning 4/5


Köp biljett