Chico Trujillo

Arrangör InterCulture & ABF
Datum torsdag 15 juni
Insläpp 20.00
Pris 320 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det extremt populära partybandet från Chile, Chico Trujillo, är tillbaka i Göteborg och Pustervik den 15 juni 2023!

Med en mix av cumbia, bolero, punk, ska, reggae, latinamerikansk – och balkanmusik bjuder de publiken på ett party bortom alla gränser!

Bandet leds av den sydamerikanska musikern, Aldo Asenjo – alias “EL Macha” – som hyllats som ”den bästa frontmannen” och är utan tvekan en av de viktigaste musikerna i sin generation i Chile.

Chico Trujillo startades 1999 som ett musikaliskt projekt i hemstaden Villa Alemana, utanför Valparaíso. Bandet ville återuppväcka gamla boleros och bortglömda latinamerikanska låtar som blivit undanträngda av ny musik och nya dansstilar. Så hittade Chico Trujillo sin repertoar – att ge dessa bortglömda låtar nya toner, modernitet, attityd och liv.

År 2006 nådde Chico Trujillo sitt genombrott med andra albummet ”Cumbia Chilombiana” med låtar som ”La Medallita”, ”EL Conductor” och ”La Escoba”.

Resan från undergroundscener till de stora prestigefyllda scenerna i Europa, England, USA, Mexiko och Latinamerika har gjort Chico Trujillo till ett av de mest framgångsrika chilenska bandet idag. De har hyllats internationellt och gjort succé på stora festivaler som Roskilde och Lollapalooza i Chicago!

Nu firar “Los Reyes de la Cumbia Sudamericana” sina snart 25 år som band med en Europaturné och är redo att få Göteborg att dansa till de fartfyllda tonerna av cuuuumbiaaa!

Kvällen drar igång på hög nivå med två fantastiska och prisbelönta musiker – slagverkaren och sångerskan Liliana Zavala (Argentina/Stockholm) – som är nominerad till en Grammis 2023 i kategorin Årets Folkmusik – och pianisten, sångerskan och kompositören Tania Naranjo (Chile/Malmö).

I DJ-båset, som publikuppvärmare och kvällens avrundare, kommer Göteborgs bästa latin/caribbean DJ att stå – DJ Joswa!

Denna spelning sker i samarabete med ABF Göteborg.


Köp biljett