Childmind – releasefest

Arrangör Black Hair Records
Datum lördag 14 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18
Plats Matsalen

Som frontfigur i rocktrion Death Party har han varit en stark fanbärare av garage och psykedelisk rock i Göteborgs musikliv de senaste åren. Nu låter multiinstrumentalisten Hannes Glans kreativiteten explodera och släpper loss sin skapelse Childmind – ett projekt där lekfullhet går före musikaliska ramar. Influenser från den senaste tidens psykedeliska rockvåg blandas med udda taktarter, gitarrstämmor och improvisation som för tankarna till Frank Zappa.

LP-skivan (vit vinyl) släpps i 100 stycken numrerade exemplar som kommer finnas att köpa under kvällen för den som vill smyga åt sig skivan innan den släpps i butik.

”Synnerligen ett namn för psykrocks-Sverige att hålla ögonen på i höst”
– Festivalrykten

”Glans övertygar redan från start och det finns mycket som talar för en ljus framtid.”
– HYMN

”Golden psychedelia that is shimmering in ethereal goodness.”
– Clunk Magazine

Support: Seabiscuit

När du lyssnar på Göteborgsbaserade Seabiscuit så välkomnas du in i en underlig egen värld. Ljuden fångar dig och suger in dig, och väl inne så vill du stanna kvar där och gömma dig för alltid. Plötsligt avnjuter du ett bortglömt soundtrack till ett suggestivt tv-spel som aldrig fanns, kombinerat med lo-fi-gitarrer spelandes mystiska bedårande toner. Atmosfären som musiken skapar berättar en saga för dig, och du kan nästan se berättelsen framför dig. Ett trasigt trumkomp bankar i horisonten och drömska krispiga ackord sprider ut sig ovanför dig i den sprakande skyn.