Choir Of Young Believers

Arrangör KB West
Datum lördag 23 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Har du undrat vem som ligger bakom ledemotivet till den hyllade TV-serien ”Bron”? Här har du svaret. När du lyssnar på danska Choir of Young Believers är det svårt att inte föreställa sig en armé av vitklädda sångare med armarna utsträckta, sjungandes i en helig polyfoni. I själva verket är bandet en skapelse av en enda man: geniet Jannis Noya Makrigiannis. I april tar han sitt hyllade indieprojekt ut på turné – dessutom med ett helt nytt album i bagaget. Makrigiannis och hans varierande följe av musiker kommer göra tre efterlängtade stopp och den 23/4 så gästas Matsalen på Pustervik. 

 

I många år rörde sig Jannis Noya Makrigiannis i undergroundkretsar på Köpenhamns indie-scen. Han var tidigare en del av det legendariska bandet Lake Placid men 2006 reste han till den grekiska ön Samos för att jobba på eget solomaterial. Makrigiannis återvände därefter till Köpenhamn och samlade ihop musiker och vänner och bildade vad som kom att bli Choir of Young Believers – ett orkestralt popprojekt som präglas av dominanta melodier, mörka lyriska funderingar och en hälsosam dos av katedralklingande reverb.

 

Choir of Young Believers har släppt två album. På 2008 års ”This Is For The White In Your Eyes" (som bl.a. innehåller "Hollow Talk" som är ledmotivet i den hyllade TV-serien ”Bron”) blandades blygsamma folk-arrangemang med ambitiös och grandios indiepop. På uppföljaren ”Rhine Gold” (2012) var Choir of Young Believers mer av ett renodlat band med en starkare gruppdynamik, vilket genomsyrade deras sound och de hittade en helt unik plats där inslag av folk, klassisk krautrock, americana och avant-garde kunde samsas och sömlöst flyta ihop.

 

Väntan på ett nytt album har varit lång men den 19 februari 2016 släpps äntligen den nya skapelsen "Grasque” som innehåller redan släppta singeln ”Serious Lover”.


Köp biljett