Cleo

Arrangör Klubb Instant Live:
Datum fredag 20 maj
Insläpp 22.00
Pris 180
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Cleo. Svenska rappens mamma. Med dryga 10 år på hiphop-scenen har hon gjort musik med framgångsrika artister som Linda PiraAdam TenstaAlina DevecerskiLooptroopRockersKristin AmparoSyster SolMwuana och Trainspotters.

Hon släppte sin första EP 2007, följde upp det med debutalbumet 2011 och den prisbelönade EP:n ”Vem E Han” tillsammans med Kristin Amparo 2014. Däremellan har hon släppt flertalet singlar. I maj kommer nästa EP "Cleo Är En Boss" som precis som "Vem E Han" är producerad av Broke ’N Tipsy.

Cleo är en respekterad och älskad liveartist! Hon vann titeln ”Årets Liveakt” på Kingsizegalan 2015 och ”Årets Live” på Manifestgalan 2016. Hon stod även nominerad till”Guldmicken” på P3 Guld-galan 2015. Ingen lämnas oberörd när Cleo står på scen!

”Nathalie Missaoui är född att stå på scenen – med allt vad det innebär (…) Jag ska villigt erkänna att detta var de bästa 90 minuterna jag har sett. Och kanske den bästa svenskahiphopspelning jag har upplevt i mitt liv hittills.” – Recension i Kingsizemagazine 2015

Få artister i Sverige har Cleos starka persona. Cleo har tillsammans med Vanessa Markogrundat det feministiska musikkollektivet Femtastic. Genom Femtastic har de samlat, inspirerat och skapat scen åt ett stort antal unga kvinnor inom urban musik. Detta har inte bara lett till långsiktig förändring i musikbranschen, utan även byggt en stark och dedicerad fanbase. Genom sitt engagemang har hon även lagt grunden till den omtalade Fatta-kampanjen mot sexuellt våld och det kreativa kollektivet Random Bastards.

Cleo är just nu aktuell med serien ”Femtastic – Girls Up Front” på SVT. Hon är också en av huvudpersonerna i nästa säsong av succéprogrammet ”Lyckliga Gatan” som har premiär på TV4 i april 2016.

Pustervik, Järntorget, Göteborg
Fredagen den 20 maj
Dörrar kl 22
Åldersgräns 20 år, 18 år på förköp

Varmt välkomna!


Köp biljett