Coffinshakers + The Don Darlings

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 7 november
Insläpp 22.00
Pris 140
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Halloween börjar närma sig och Club Slacker tänker att vad kan vara bättre än att köra det perfekta Halloween-paketet som vi hade för 2 år sen? 

COFFINSHAKERS – på scen 00.00
Coffinshakers är ett av få band som lyckas få något smått obegripligt att kännas skrämmande självklart. Med ockultism inbakat i countrymusikens primitiva melankoli har de lyckats skapa något eget. Ett signum, vilket även skulle kunna kallas för 'den Coffinshakerska stämningen' – där kryptiska toner om blodtörst och odödas uppror sammanstrålar med en lurig glimt i ögat. Men samtidigt som deras gotiska framtoning väcker mångas intresse, så är det trots allt musiken som bär ansvaret till deras framgång. Ur musikalisk synpunkt är de nämligen oklanderliga. The Coffinshakers är utan tvekan ett av Sveriges bästa band, och det finns inte en ursäkt i hela världen till att inte uppleva dem live när tillfälle ges. 

From the sundown to the early morning light.. The Coffinshakers rule the night!

Se videon till ”Last night down by the grave” 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wa9dZLjHxiw
https://www.facebook.com/pages/The-Coffinshakers/208059889213654

THE DON DARLINGS – på scen 23.00
Likt ett döende hjärta på botten av ett geggigt svart hål pumpar The Don Darlings fram en malande sorg med en övertygelse som torde lämna både Nick Cave och Tom Waits djupt imponerade. En imponerande blandning av Americanans svartaste själ och Centraleuropas hårdaste 80-talsgenrer – med ena foten i Dallas och den andra i Östberlin.”

Har ni också märkt det?! För varje gång The Don Darlings intar Pusterviks stora scen har mörkret gradvis blivit allt djupare, vemodet och ångesten allt påtagligare. Vinylen snurrar numera på 33 varv istället för 45. Upplevelsen snarare cinematisk än verklig. Ingressen är tagen ur en liverecension under Way Out West, men intrigen och huvudscenerna får ni själva uppleva i svarta november.

The Don Darlingssjälvbetitlade andra album (Alleycat Records) som firades på ett fullsatt Pustervik förra hösten, infriade de högt ställda förväntningarna efter att debuten ”The Shortest Straw” sålt totalslut. Att Sonic listade albumet som ett av de bästa släppen 2013 kommer inte som en överraskning. Nästa steg har redan tagits, bandet har i dagarna signats på hyllade Heptown Records och det rör på sig i kulisserna. Ni gör bäst i att följa med i vad som händer på scenen den närmaste tiden!

Noose ’round My Neck: <https://www.youtube.com/watch?v=ceV8SCSXsWQ>
The Midnight Ghost: <https://www.youtube.com/watch?v=APEUWmM9lg0>
Hemsida: <http://www.thedondarlings.com/>


Köp biljett