Cristoffer Johansson Releasefest!

Datum lördag 17 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Releasefest för Christoffer Johanssons nya skiva ET ATROPOS OCCAT!

 

Christoffer Johansson har förmågan att inta en scen och göra den till sin egen. Med osviklig känsla för dramatik och spänning återskapar han blues, bergsballader och annan amerikansk folkmusik från 1900talets  början. Gitarrspelet är genuint och sången har en nerv och en intensitet som inte lämnar någon oberörd.

 

Titelspåret som gett namn åt Christoffer Johanssons första soloplatta är på latin. Det är inte det enda som är ovanligt med den här utgivningen. Här har processen fått ta precis den tid den velat. Röst, gitarr och skosulor utforskar hur naken och skör blues kan vara – utan att tappa i intensitet. I en värld där allt ska vara effektivt, photoshoppat och massproducerat tar den här skivan en helt annan väg, där verkligheten får se ut som den gör.

 

– Det här är en skiva om livet och döden, men också om den fria viljan och det som brukar kallas ödet. Vi bestämmer inte att vi ska födas. Döden är något oundvikligt som händer oss alla. Däremellan förhåller vi oss till en rad givna förutsättningar som vi, i väldigt liten utsträckning, kan påverka. Låtarna berör, på olika sätt, frustrationen över att inte få bestämma eller ha kontroll över sitt eget liv, säger Christoffer Johansson.

 

Titelspåret Et Atropos occat knyter ihop skivans tema. Frasen betyder ”och Atropos klipper”. Atropos är en av tre ödesgudinnor från den grekiska mytologin som spinner varje människas livstråd. Klotho håller sländan, Lachesis spinner, och Atropos klipper av livstråden.

 

– Förhoppningen är väl att någon kanske börjar fundera, till exempel över vad vi väljer att göra med vår tid, och vem som bestämmer över vår tillvaro. Musik kan beröra människor på ett så djupt och fundamentalt plan att den skapar nya tankar, nya möten och kanske kan ge tröst i en tid där pengar och status ofta är viktigare än människors liv och välbefinnande.

 

Gott hantverk och respekt för material och musik har varit viktigt genom hela skivproduktionen också för producenten och ljudteknikern Oskar Karlsson och fotografen Donovan von Martens som tagit bilder till konvolut och pressmaterial. Skivan levereras i en handgjord kartong designad av Anton Andersson, grafisk designer.

 

Tid:

 

Dörrarna öppnar kl 19

 

på scen kl 20

 

Entré: 100 kr