Cue Club 50 år – Rockklubben som aldrig dör

Arrangör Cue Club
Datum lördag 27 februari
Insläpp 17.00
På Scen ca 18.00
Pris 395
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Cue Club – rockklubben som aldrig dör.

 

Cue Club är rockklubben från 1960-talet som verkar ha ett evigt liv. Cue Club var en institution i den svenska och internationella popvärlden. Dåtidens alla storheter spelade i klubblokalen eller klubbens galor på Cirkus: The Who, Hollies. Small Faces, Deep Purple, John Mayall vara bara några av internationella storheter som Cue tog hit – och bland svenska Tages, Shanes, Peps, Björn Skifs, Fabulous Four, Spotnicks, Tommy Körberg. Jimi Hendrix var där som gäst.

 

Cue Club fanns på tre ställen i Göteborg: Norra Larmgatan, Köpmansgatan och slutligen Kungstorget. Den ursprungliga Cue Club skall inte förväxlas med en annan ”Cue Club” som dök upp i Göteborg på 1990-talet. Den låg också vid Kungstorget, men i en annan fastighet. Den ”Cue” brann upp inte så långt efter starten. 

 

Cue Clubs grundare och centralgestalt, Styrbjörn Colliander blev tragiskt skjuten under en rockkväll på klubben 1976. Medlemmarna i Cue Club Forever minns honom ännu. Medlemmar från Cue samlas i föreningen ”Cue Club Forever”. Till 50-årsgalan på Pustervik den 27/2 2016 är alla välkomna.


Köp biljett