Cult of Luna

Arrangör Blixten & Co
Datum torsdag 12 maj
Insläpp 19.00
Pris 320
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Cult of Luna är ett av Sveriges mest hyllade band. Deras skivor tar plats på betygstopplistor och deras spelningar lyfts till skyarna av recensenterna. 2016 är det tio år sedan Cult of Luna släppte det klassiska och prisbelönta albumet "Somewhere Along the Highway”. Det firas med en unik Europaturné där de spelar skivan i sin helhet, blandat med både gamla och nya låtar.
Postrockbandet Cult of Lunas "Somewhere Along the Highway” är ett banbrytande album som släpptes 2006. Det placerade sig på topplistor över årets bästa album, hyllades i media och vann dessutom P3 Guld för Årets rock/metal. Nu baserar Cult of Luna sin kommande Europaturné på det tioårsjubilerande albumet som betytt så mycket både för bandet och dess fans.
– Som fan älskar jag när band spelar skivor rakt igenom. Vi får ständigt höra hur mycket skivan har betytt för folk och det var det som avgjorde att vi skulle göra ”Somewhere Along the Highway Tour”. Men framför allt betyder skivan väldigt mycket för oss, säger Johannes Persson, sångare och gitarrist i Cult of Luna.
Cult of Luna är ett erkänt skickligt liveband vars konserter beskrivits som "Achingly beautiful, Cult of Luna are worthy of devotion” (Kerrang), ”Ett magnifikt liveepos” (Gaffa) och ”En mäktig upplevelse” (Västerbottens-Kuriren). På "Somewhere Along the Highway Tour” kommer bandet förutom albumet i sin helhet även ge publiken en del oväntade inslag.
– Vi kommer inte spara på krutet. Vår ljustekniker ser fram emot det här och har redan börjat komma med idéer. Vi kommer köra både gammalt och nytt varav vissa låtar kommer vi nog inte ha spelat på ett bra tag, säger Johannes Persson.
Pressröster om Cult of Luna live:
"One of the finest live bands on the planet”
/Terrorizer
"Completely blown away by the show we’ve just seen”
/Metal Mouth, betyg 9,5 av 10
"Early contender for gig of the year”
/Stereoboard
"Achingly beautiful, Cult of Luna are worthy of devotion”
/Kerrang
”Ett magnifikt liveepos”
/Gaffa, betyg 5 av 6
”En mäktig upplevelse”
/Västerbottens-Kuriren
”Vilken fantastisk ljudvägg publiken slungas in i”
/Norran, betyg 4 av 5
”Till och med när de stämmer gitarrerna låter det snyggt”
/Gefle Dagblad, betyg 5 av 5
Om Cult of Luna
Umeåbandet Cult of Luna bildades redan 1999 och är ett av Sveriges mest hyllade band. De har släppt sex album som alla tagits emot av hyllningar i media. 2006 vann bandet P3 Guld i kategorin Årets rock med plattan "Somewhere along the Highway" och skivan "Eternal Kingdom" från 2008 kallades “sinnessjukt bra” av Expressen och utsågs till årets bästa av tidningen Close-Up.
Deras senaste album, “Vertikal”, släpptes 2013 och blev ett av årets mest hyllade. Betygssnittet hos Kritiker.se landade på hela 4,2 av 5 och skivan kallades bland annat "så nära genreperfektion man kan komma” (Aftonbladet) och "mörkt och brutalt” (DN). Albumet följdes även upp med ep:n “Vertikal II” i slutet av året.
2014 utsågs Cult of Luna till Årets kompositör på Manifest-galan.


Köp biljett