Cut Copy

Arrangör KB West
Datum torsdag 12 december
Insläpp 19.00
På Scen ca 20.00
Pris 260
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

Extremt få band från Australien kan skryta med att de lyckats övertyga svenska konsertbesökare gång efter gång! Cut Copy är ett sånt band. Med utsålda spelningar på bland annat Berns, Debaser Medis, Strand och Storan samt euforiska festivalgig i både Arvika och Emmaboda har de byggt upp en stor lojal svensk fanbase. Förutom en stark scennärvaro och en perfekt ljusshow, har Cut Copy också briljanta albumen "In Ghost Colors" och "Zonoscope" i ryggen, och i synnerhet hitsinglarna "Hearts On Fire" och "Lights And Music"! I höst kommer dessutom det efterlängtade nya albumet "Free Your Mind". Live, som sagt, är Cut Copy en sann uppvisning. Deras show ekar Daft Punk och New Order, tung house och melodiös indie. Förfrågningar om förbandsturnéer och gemensamma spelningar har haglat in från bland andra Lady Gaga, Coldplay och Nine Inch Nails. Men Cut Copy trivs bäst när de själv står i centrum, helst i riktigt intima lokaler!

Det var genom samarbeten med demonproducenter som Philippe Zdar (Cassius) och Tim Goldsworthy (DFA) samt med succéalbumet "In Ghost Colours" 2008 som Cut Copy cementerade sig som en global sensation. Albumet toppade listorna hemma i Australien och engelsk och amerikansk press stämde snart in i hyllningskören. På "Zonoscope" 2011 tog Cut Copy själv befälet och producerade en unik sammansmältning av melankolisk pop och extatisk dansmusik. Materialet är Cut Copy destillerat till sin renaste form: En svit av futuristiska visioner byggda på primitiva rytmer, lättillgängligt och utsökt.

I höst släpper Cut Copy sitt fjärde studioalbum "Free Your Mind" och källor talar om en ny laddning av den dansanta electropop som bandet gör bäst! Det första smakprovet "Explorers" filmades live av det amerikanska magasinet Spin medan skivbolaget Modular lagt ut den hypnotiska videon till låten "Let Me Show You Love". Känsliga tittare varnas.


Köp biljett