Dana Gavanski

Arrangör Woody West
Datum fredag 15 november
Insläpp 21.30
På Scen 22.30
Pris 200 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Londonbaserade kanadensiska Dana Gavanski är en av art pop-scenens mest intressanta nya röster och har liknats med Cate le Bon. Den 5 april släpps hennes tredje album LATE SLAP via Full Time Hobby, ett album där Gavanski med stor säkerhet, karisma och lekfullhet tar nya steg, och i november kommer hon till Sverige för första gången för framträdanden i Stockholm och Göteborg.

Dana Gavanski växte upp med serbiska föräldrar i Vancouver, Kanada och flyttade senare till Montreal där hon lärde sig spela gitarr efter att en ex-pojkvän lämnat sin gitarr när han flyttade. Efter att ha släppt sin debut-EP Spring Demos skrev hon på för den brittiska indielabeln Full Time Hobby (Squirrel Flower, GHOSTWOMAN, Timber Timbre etc) och släppte där debutalbumet Yesterday Is Gone 2020 till lysande recensioner, uppföljaren When It Comes anlände i april 2022 och följdes av turnédatum runt om i Europa och Nordamerika.

Nya albumet LATE SLAP har redan hyllats av bland andra MOJO, Shindig! och The Line of Best Fit och representerar ytterligare ett stort steg framåt för den numera Londonbaserade artisten. Albumsläppet kommer att följas av turnédatum i Storbritannien senare under våren innan det är dags för en omfattande Europaturné till hösten som innefattar Gavanskis efterlängtade första besök på svensk mark.


Köp biljett