Dancehall Festival

Arrangör Axxionpack & URF
Datum fredag 24 augusti
Insläpp 21.00
Pris 195
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Efter förra årets succé på Musikens Hus har ♀Dancehall Festival♀ vuxit och är tillbaka i size XXL på Pustervik.
Välkommen till en actionpacked kväll fredag 24 augusti med bara kvinnliga akter på scen – en kväll full av liveuppträdanden, DJ’s och dansshower!
Akterna kommer att släppas allt eftersom: stay tuned!
LINEUP:
SPICE – Världens största kvinnliga dancehall-artist!

Dancehall-artisten Spice’s karriär började med ett uppträdande på Jamaicas största musikfestival Sting år 2000. Kort därefter blev Spice signad av den jamaicanska stjärnproducenten Dave Kelly’s bolag, Mad House. Mad House släppte hennes första stora hitsingel ”Fight Over Man” som följdes av världsturnéer tillsammans med bl a Vybz Kartel. Vybz Kartel & Spice turnerande resulterade i deras ”kärlekslåt” – Romping Shop som blev en massiv hit trots att låten blev bannlyst på jamaicansk radio pga texten. Här etablerade Spice sig som en av de största kvinnliga dancehall-artisterna.

Sen Spice startade sin karriär har hon pumpat ur sig dancehall-anthems som Duffle Bag, Gum, Jim Screechie, Needle Eye, Siddung och Body Great.

2014 släppte Spice megahiten ”So Mi Like It” (78.000.000 visningar på Youtube) och det var inte längre någon tvekan om vem som är världens största och hetaste kvinnliga dancehall-artist. Tidigare iår Spice gjorde TV-debut i reality-showen ”Love & Hiphop Atlanta” där hon är den första dancehall-artisten som medverkar och bryter mark i USA där hon etablerat sig stort inom hiphop-kretsar bla.ETZIA – Klar för världen!

Född i New York med rötter från Panama och Trinidad och nu baserad i Sverige, var det ett naturligt steg för Etzia att göra sin stil original med influenser från olika kulturer och stilar. Etzia har nyligen skapat ett unikt ljud, en ny genre, där tropiska element blandar sig med den nordiska miljön.Etzia håller på att slutföra sitt debutalbum "MOTIVATION" som för det mesta består av reggae, dancehall, hiphop och electro, en fristad där genrer överskrids, vilket skapar det ultimata ljudet som uppfyller Etzias vokaluttryck.Etzia har under det senaste året förkommit på både internationell och -nationell tv och radio och uppträtt på scener över hela Sverige och Europa. ETZIA är redo för sin comeback 2018 och en av sina första större uppträdanden denna sommar blir på ♀Dancehall Festival!
Fler tillkommer!


Köp biljett