Daniel Gilbert + Tyred Eyes

Arrangör Club Slacker/Woody West
Datum fredag 5 april
Insläpp 21.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

Fredagen 5 April slår Club Slacker ihop sig med Woody West o bjuder på ett dubbelt releasegig i form av både Daniel Gilbert och Tyred Eyes. Mathias Krusell, Woody-Kim & Jonk står bakom skivspelarna i klubblokalen och Törley Sisters skapar festen i foajébaren!

DANIEL GILBERT – på scen 23.30

 

Den 3:e April släpper vi (jag) skiva nr. 2 Nowadays Daniel Can´t Even Sing. Det har varit en ganska utdragen process att få färdigt den, arbetet påbörjades redan i januari 2011. Mycket kom emellan,pengar tog slut olika beslut fattades men nu skall den äntligen släppas med hjälp av det eminenta bolaget Gaphals som kom in och visade en förståelse jag inte känt av från något bolag tidigare.

Olle Björk och Per Stålberg på Welfare Studios har producerat och spelat in även denna skivan och liksom jag har de utvecklats och lärt sig mer sen debuten för tre år sedan. Jag skulle aldrig drista mig att kalla mig självsäker men jag har en större tro på det jag gör nuförtiden. Då jag vid tiden för debuten såg detta som en fin uttrycksventil har det nu blivit mitt allt och min framtid.

Lite lugnare, lite skevare mycket bättre har ledorden varit under inspelningen. Ljud och inspirationsmässigt har vi gått i cirklar kring Jim Ford, Heron,The Afghan Whigs och allt som kommit ut från Muscle Shoals. Lite mindre distortionsgitarrer, mer saloonspiano och pedalsteel.

Orkestern, The Broken Six har i live sammanhang decimerats till The Broken Five men låter alltjämt på gränsen till vansinnet.
Hoppas det smakar!

 

TYRED EYES – på scen 22.30

Tyred Eyes blandar vemodig pop med skramliga gitarrer och garagerock, och helheten ramas in av en rejäl dos punkattityd. Sedan starten 2009 har de släppt en demo, en vinylsingel och debutalbumet The Piercing Stare, The Thousand Lies som kom 2012 på Alleycat Records. Mellan släppen har de färdats tusentals mil mellan rockklubbar i Sverige och Europa med sin energiska scenshow.

I Mars är Tyred Eyes tillbaka med skivan GHOST EP. Olle Björk och Per Stålberg (Division of Laura Lee) har producerat skivan som släpps 6 mars i Sverige av Gaphals och i Europa av Alien Snatch! Records. EPn klockar in på strax över 10 minuter men hinner ändå med att visa upp ett mognare band, vars sound har tagit en ny vändning.

Ni kan räkna med att Tyred Eyes kommer vara taggade o mer snortajta än nånsin när de går på scenen då de då är hemkomna från en treveckors europaturné!

DJ:s klubblokalen: Woody-Kim, Mathias Krusell & Jonk
DJ:s foajén: Törley Sisters


Köp biljett