Daniel Johnston + Rambling Nicholas Heron

Arrangör Woody West Lördagsklubb
Datum lördag 18 maj
Insläpp 20.00
På Scen 21.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

LIVE:  Daniel Johnston + Rambling Nicolas Heron

Daniel Johnston är ett kultfenomen och en lo-fi legenden som blev stor hjälte i amerikanska indiekretsar genom sina egenutgivna kassettinspelningar som blev storsäljare i hemstaden Austin, Texas. Staden Austin har alltid älskat sina egensinniga karaktärer och Johnstons barnsligt naiva men naket ärliga texter om olycklig kärlek, seriehjältar och rädsla för satan till sköra Beatlesmelodier har med åren gjort honom till en av stadens största personligheter. Ryktet om denna bipolära singer/songwriter och hans fantastiska låtar har spridit sig genom åren framförallt genom ivrigt påhejande supportrar som Sonic Youth, Kurt Cobain (som ofta sågs i Daniel Johnston t-shirts), Butthole Surfers och Yo La Tengo.

På hyllningsplattan "Discovered Covered" hittar du tolkningar från artister som Bright Eyes, Death Cab For Cutie, Beck, M.Ward, Sparklehorse, Tom Waits och Flaming Lips mm. Uppmärksammade dokumentären "The Devil and Daniel Johnston" vann pris vid Sundance Film Festival 2005. Andra artister som är stora fans och spelat in hans låtar är Wilco, Nina Persson och under SXSW-festivalen har Johnston bla ihop med Okkervil River. Vid sidan av sitt musikaliska liv är herr Johnston även en mycket uppskattad seriekonstnär mest känd för den klassiska Hi, How are You-rymdgrodan.

Denna kväll spelar Daniel Johnston delvis solo och delvis uppbackad av de lokala indiefolkrockboogieblues-favoriterna Rambling Nicholas Heron som i sin tur sedan avslutar med egen spelning på Woody West Lördagsklubb.

Förra året släpptes den efterlängtade debutplattan "Cannot Feel at Home" från Rambling Nicholas Heron, efter att de tidigare släppt tio album i bästa DIY-anda sedan 2006, bland annat en kassett i Italien och två CDr i USA. Debutplattan spelades in under endast fyra dagar i januari 2011 av legendariske producenten Björn Olsson (Håkan Hellström, Bear Quartet, Mattias Alkberg BD mfl.) och slutresultatet har ett säreget sound som klingar av skiftet 1979/1980 vilket står i befriande kontrast till de roots-baserade låtarna. "Cannot Feel at Home" representerar den långa väntan och den snabba urladdningen för debutbandet. En väntan som när champagneflaskan skakas och korken flyger; det som kommer ut är ljudet av boogierock, ballader och blues av ett slag som är högst särpräglat och personligt. Rambling Nicholas Heron har agerat support för bland andra Daniel Johnston, Loosegoats och Lambchop's Kurt Wagner samt spelat på Woody West Limited Edition tillsammans med Vetiver, Band of Horses och First Aid Kit och varit en del av Stay Out West-programmet.

Eftersläpp till spelningen med Rambling Nicholas Heron från kl 23.00 – 100 kr

 

 


Köp biljett