Daniela rathana

Arrangör Pustervik
Datum fredag 21 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 250 + service
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Senaste veckorna har Daniela Rathana stått framför ett slutsålt Trädgården, ett överfullt Linnétält på Way Out West och så sent som i lördags öppnade hon för Håkan Hellström på Ullevi. Daniela Rathanas karriär går spikrakt uppåt och med det enormt hyllade debutalbumet ”Rathana Club” i ryggen väntar nu turné i höst.

7 okt – Sundsvall, Quality Hotell 8 okt – Uppsala, Katalin 15 okt – Umeå, Rex 21 okt – Göteborg, Pustervik 22 okt – Helsingborg, The Tivoli 28 okt – Malmö, KB 29 okt – Örebro, Efterslag

Efter att ha körat för svenska poprojaliteter såsom Seinabo Sey, Zara Larsson och Oskar Linnros blev det 2019 äntligen dags för Daniela Rathana att prova sina vingar som egen artist. Om de bar? Svaret är ett rungande ja. Det är ärligt talat ett mysterium att en sådan omedelbar, självlysande stjärna som Daniela Rathana kunde vara kvar i skuggorna så länge. 


År 2020 släppte Daniela sin debut-EP och korades omedelbart till svensk pops nästa stora namn. Hon uppträdde på Grammisgalan, i TV-program som En kväll för Nobel och Late Night Concert. Kort därefter landade två Grammis-nomineringar, såväl som samarbeten med Molly Sandén och Oskar Linnros.

Med debutalbumet ”Rathana Club” siktade Daniela på att vända uppochned på den svenska R&B-scenen – och lyckades med överlägsen marginal. Albumet är en förlängning av hela Danielas personlighet, utåtriktat och kaxigt – där sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankeras av stora, sköra ballader. Skivan belönades med en Grammis för Årets pop och blev en favorit både hos fans och kritiker.

Senaste veckorna har Daniela Rathana stått framför ett slutsålt Trädgården, ett överfullt Linnétält på Way Out West och både gästat och öppnat för Håkan Hellström på Ullevi – den sistnämnda så sent som i lördags.

I höst är Daniela högaktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre och innan dess presenterar hon nu en sju stopp lång turné i Sverige. Ta chansen att se den här naturkraften på mindre och intima spelställen i höst, det som väntar Daniela Rathana därefter är inget annat än de stora scenerna.


Köp biljett