Daniela Rathana

Arrangör Klubb Instant & Pustervik
Datum lördag 27 november
Insläpp 20.00
På Scen 21.00
Pris 180 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den 24 september släppte Daniela Rathana debutalbumet ”Rathana Club”. Albumet är producerat av Charlie Bernardo och Oskar Linnros. De frispråkiga och talspråkiga texterna är skrivna av Daniela själv med hjälp av Linnros och legendariska artisten Mapei.

Daniela Rathana hade trots att världen ställdes på ända ett fartfyllt 2020. Hon inledde året med kritikerhyllade debut-EPn “Halva vägen fri” som beskrevs som ‘krigargospel’ och ‘stolt gatusoul’ där artisten intimt och skickligt utforskade sin identitet. Hon uppträdde på Grammisgalan, i TV-program som En kväll för Nobel och Late Night Concert.

I slutet av 2020 briserade singeln ”Ansikte”, ett klubbigt statement som uppmanade kvinnor att sätta sig ner – men bara för att ta större plats. Den omtalade videon ledde till en Grammis-nominering för ”Årets video”. Ytterligare en Grammis-nominering fick Daniela Rathana för ”Årets Nykomling”.

2021 inleddes med samarbeten – första släpp var singeln ”Testamente” i duett med vapendragaren Oskar Linnros som genast A-listades på P3. Tillsammans gjorde de ett hyllat framträdande på P3 Guld. Direkt därefter landade duetten ”E du där?” på Molly Sandéns album. För att följas upp av succé när Rathana tolkade Veronica Maggios klassiker ”Satan i gatan”.

På debutalbumet ”Rathana Club” siktar Daniela på att vända uppochned på den svenska R&B-scenen. Albumet är lika utåtriktat som Danielas personlighet – sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankeras av stora, sköra ballader.


Köp biljett