Dark Funeral

Arrangör Jubel
Datum fredag 9 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 345
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Senast vi fick beskåda bandet på klubbscenen i Sverige var i maj 2016, men nu är det återigen dags att bevittna de obestridliga regenterna av black metalscenen i mörkrets rike. 25 år efter sin födelse kommer Dark Funeral att visa upp sig i sin renaste form på hemmaplan, givetvis i den mörkaste av månader, November. Lord Ahriman och hans armé gör fem nedslag i landet, från Sundsvall i norr till Lund i söder.

1993 klev Dark Funeral upp på black metal-tronen och där har Lord Ahriman och hans manskap suttit säkert sedan dess. Med nästan en miljon följare på facebook, hundratusentals sålda skivor, P3 guld-vinst 2016 och utsålda turnéer världen över är Dark Funeral ett av världens största band i genren. 

– De flesta vet att vi inte spelat speciellt mycket på hemmaplan under de senaste åren, det har blivit några enstaka festivaler och allt för få klubbspelningar. Detta har självfallet inte varit vår avsikt utan det har mestadels berott på att vi inte haft ett seröst samarbete med en svensk bokningsagentur, såsom vi har utomlands. Nu samarbetar vi med Jubel och det känns förbannat bra att vi nu kan presentera även en klubbturné tillsammans. Sverige beware, nu kör vi!!! / Lord Ahriman

2 november Nordfest @ Aveny, Sundsvall
3 november Halloween Meltdown @ Lokomotivet, Eskilstuna
8 november Mejeriet, Lund
9 november Pustervik, Göteborg
10 november Kraken, Stockholm

 


Köp biljett