David Ramirez

Arrangör Woody West
Datum torsdag 5 maj
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 180
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Livet som resande låtskrivare är ganska lätt att romantisera, men när David Ramirez rullade in över 40.000 mil i sin tio år gamla bil så började nymodigheten att falna. ‘Man lär sig mycket när man är ensam och isolerad’ som Ramirez uttryckt det, då han tills nyligen turnerat helt själv – utan band, manager eller något som helst sällskap. Det har gått tre år sedan insikten att den konstanta ensamheten på vägarna  gjorde det svårt att knyta an till människor utanför turnerandet. 

 

Med nya, tredje skivan Fables’ (Sweetworld Records/Thirty Tigers), tar Ramirez steg mot både personlig och musikalisk mognad. Med en nyfunnen klarsynthet och vision så reste Ramirez till Seattle för att jobba med vännen Noah Gundersen som producent, och resultatet är det personligaste album han gjort. Allt handlade helt plötsligt bara om instinkt och blev självbiografiskt snarare än uppdiktade berättelser. Det är brutalt ärliga, nästan skrämmande detaljrika berättelser som är omedelbart igenkännbara för dem som älskat och förlorat. 

 

Efter flera års turnerande som förband till bland annat nämnde Gundersen, Shakey Graves och Joe Pug så har Ramirez äntligen gett sig ut på vägarna i eget namn och på egna ben. Han säger själv att förbands-turnéerna fungerat som en utmärkt skola där han fått se låtskrivare och musiker han ser upp till arbeta på nära håll. Och att det för honom handlat om att ta med sig så mycket lärdomar han bara kunnat. 

 

Med ‘Fables’ talar resultatet verkligen för sig självt med en genuint självklar alt-country där berättandet är i förgrunden och influenserna bärs med stolthet. Förutom Noah Gundersen som producent har han bland andra även tagit hjälp av pedal steel-virutousen Greg Leisz (Ryan AdamsNeal CasalJackson Browne, etc) som bidrar till albumets atmosfär på ett utmärkt sätt. Förtrollande berättelser i en musikalisk ådra vi på senare år mest känner igen från Jason Isbell, Ryan Adams och Jesse Malin. Att David Ramirez kommer bli ett namn vi tar till oss på samma sätt – det är bara en tidsfråga.


Köp biljett