Dawn Landes

Arrangör Woody West
Datum måndag 12 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 200 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Uppvuxen är hon i staten som gav Bourbon sitt namn, Kentucky. Men när Dawn Landes äntrade vuxenlivet packade hon sin väska och begav sig till New York med två mål – att studera på NYU och spela musik. Så här i efterhand kan man konstatera att studierna fortlöpte under två år, därefter tog musiken överhanden.

Tidigt gjorde hon sig ett namn på den lokala scenen, både det hon själv hade som sin fasta punkt, men även flertalet i närområdet. Det stod inte på förrän Landes sveptes in i roots-scenen i New York och turnerade med bland andra Ham. Under eget namn dök hon upp 2005 med albumet ”Dawn’s Music”. Snart följde flertalet hyllade album, däribland ”Fireproof”, ”Sweet Heart Rodeo” och ”Bluebird”, det sistnämnda med gästspel av Norah Jones.

Musikaliskt är Dawn Landes i konstant rörelse. Från countrymusik inspirerad av Nashville, inte minst uppvisat på det av Fred Foster (Kris Kristoffersson, Roy Orbison och Tony Joe White m.fl.) producerade albumet ”Meet Me at the River”, till en mer folkmusikalisk inriktning som oundvikligen för tankarna till New Yorks ständigt aktuella scen. För att avsluta med att föra in ett mått rock, inte minst på det senaste alstret betitlat ”ROW”. Därtill har hon släppt musik på franska på albumet ”Mal Habillée”, delat scen och studio med namnkunniga artister såsom Justin Townes Earle och Josh Ritter, samt fått sina sånger spelade i tv-serier med namn som The Good Wife, Skins och House.

Avslutningsvis bör det även nämnas att hennes extraknäck vid sidan av artisteriet är som ljudtekniker och producent, där hennes kompetens bland annat landat henne arbete i Philip Glass studio.


Köp biljett