Deafheaven

Arrangör FKP Scorpio
Datum torsdag 15 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 295:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Support: Whistler

Deafheaven överrumplade alla då de albumdebuterade 2011. Sedan dess har de knockat publiker runtom i världen med sina känslostormande urladdningar till konserter. I september återvänder de till Sverige.

Deafheaven avancerade snabbt under sina första år. Redan året efter att de grundades i Kalifornien avtäckte de sitt debutalbum ”Roads to Judah”. Skivan hamnade på drösvis av årsbästalistor och bandet kröntes till en av 2011-års bästa nykomlingar.

Med sin kompromisslösa mix av black metal-estetik, shoegaze, postrock och ofiltrerade känsloutbrott blev Deafheaven snabbt ett fenomen. Den uppmärksammade debuten följdes upp av de moderna klassikerna ”Sunbather” (2013) och ”New Bermuda” (2015). Och plötsligt stod det klart för alla att Deafheaven var ett av samtidens viktigaste band inom den hårdare skolan.

Live är bandet något utöver det vanliga. Det är tätt, innerligt och dramatiskt. Något som manifesterades då de, under pandemins påtvingade turnétorka, firade sitt 10-årsjubileum med skivan ”10 Years Gone”. På skivan, som spelades in live i studion, gav bandet några av deras gamla juveler en helt ny lyster.

Nu är Deafheaven aktuella med albumet ”Infinite Granite”. Skivans annorlunda anslag visar att bandet, mer än ett decennium in i karriären, fortfarande har kraften och nyfikenheten att bryta ny mark och överraska sin publik.


Köp biljett