Deportees + Support: Little Children

Arrangör Pustervik
Datum lördag 14 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 265
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

DEPORTEES HÖSTTURNÉ 2015
Hösten 2015 tillhör Deportees. Idag: nya singeln ”Born To Be Loved”. Den 9 oktober: nya albumet ”The Big Sleep”. Ytterligare goda nyheter för alla som älskar Deportees: vi kan nu stolt presentera att 
bandet kommer till Pustervik 14 november. Biljettsläpp onsdag 30/9 kl 10.00

Umeå-bandet Deportees har försett oss med tröstande, storslagen och fullkomligt briljant poprock i över tio år – kända för sin perfekta kombination av politiska budskap, detaljrika arrangemang och stora känslor. Fem år har gått sedan albumet ”Islands & Shores” orsakade svallvågor över hela musik-Sverige och bandet belönades med bland annat en Grammis för Årets Rock, Årets GruppP3 Guld, 5/5 i DN och 10/10 i Sonic.
Uppföljaren ”The Big Sleep” släpps den 9 oktober och av de låtar som hittills nått publika öron, låter det precis lika bra som man hade kunnat ana och albumet har redan börjat få enastående recensioner av svensk musikpress. Idag släpps dessutom ytterligare en singel: ”Born To Be Loved”.
I augusti spelade Deportees både på Gothenburg Film Studios under Way Out West och på Debaser Strand under Popaganda. Fråga vem som helst som hade turen att komma in på någon av dessa slutsålda/smockfulla spelningar och du kommer få svaret att ett (eller flera) av dessa turnéstopp definitivt är att planera in.
 
Support: LITTLE CHILDREN

Little Childrens musik har hörts av flera miljoner människor i TV-serier som Grey’s Anatomy och The Originals. 


Artisten, låtskrivaren och producenten Linus Lutti har tidigare haft bandet Idiot Kid ihop med Ann-Sofie Lundin i Min Stora Sorg och samarbetat med namnkunnigt folk som Jocke Åhlund, Petter Winnberg och Tom Monahan. Inför släppet av EP:n "Traveling Through Darkness" har han tecknat ett avtal med Cosmos Music, som kommer att lansera Little Children med huvudfokus på den svenska och amerikanska marknaden. På det nya materialet är det Linus själv som står för både låtar och produktion och titelspåret "Traveling Through Darkness" är en duett med Titiyo. 


New York-baserade musiksidan Stereogum beskrev Little Children med orden ”don’t let the name fool you; there’s nothing small about Linus Lutti’s dark shimmering songs.” I början av hösten kom senaste singeln "Another Day".


Köp biljett