Det Stora Monstret + Karl Vento

Arrangör Headstomp
Datum lördag 14 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 295
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

10 år efter den unisont hyllade debuten och flera år av tystnad är Jacob Johansson åter aktuell med ny musik under namnet Det Stora Monstret.

16 februari släpps ”Vi glider isär”, första singeln från det kommande Det Stora Monstret-albumet: ”Tänder på påhittade meningar med livet” som släpps 23 augusti på Suncave Recordings. Låten som ft. stråkarrangemang av legendariska Fläskkvartetten/Fleshquartet är en himlastormande vacker pop-ballad skriven inifrån dödsryckningarna av en relation och ett hem i upplösningstillstånd. Om motviljan och motstånd mot att inse hur saker är.

”Låten skrevs i ögonblicket när det inte gick att låtsas längre”.

Singeln ”Vi glider isär” är inspelad och producerad av producenterna Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel, Dungen, Dolce.) Nils Krogh (Genious of Time, Arkajo) och Jacob Johansson I Kungsten Studios mfl i Göteborg. Text och Musik av Jacob Johansson. Stråkarrangemang av Fläskkvartetten/Fleshquartet. Mixad av Mattias Glavå i Kungsten Studios. Mastrad av Steve Fallone i Sterling Sound.

Karl Vento
I över ett decennium har Karl Vento figurerat som omistlig medmusiker till bland andra Anna von Hausswolff, Sumie, Det Stora Monstret och Anna RanI Karl Ventos värld känner du dig vaksam och omhändertagen på samma gång. Du leds och förleds, du kastas runt men landar alltid mjukt. Bakom den öppna, inbjudande musiken ligger avancerade arrangemang och mastig harmonik. Den drömska och krängande ljudbilden präglas av Karl Ventos avväpnande sång, ekvilibristiskt gitarrspel, avslappnade pukor och fokuserade basgångar. 


Köp biljett