Die Krupps + Support: Morlocks

Arrangör KB West
Datum onsdag 19 juni
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 320
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Die Krupps mastermind Jürgen Engler är en sann visionär som i decennier har haft ett bestående inflytande på musiklandskapet. I slutet av 70-talet var han en av de första tyska punkrockarna med sitt band Male. På 80-talet bildade han Die Krupps som, tillsammans med band som Kraftwerk och Einstürzende Neubauten, blev pionjärer inom electronic- och industrial-musiken. När denna scen på nittiotalet blev mainstream integrerade gruppen från Düsseldorf thrashgitarrer i sitt sound och blev tillsammans med Nine Inch Nails och Ministry den viktigaste inspirationskällan inom industrialmetal och påverkade även många band inom ”Neue Deutsche Harte”.

Sedan starten har Die Krupps ständigt utvecklats, med hjälp av syntar, metalliska slagverk och tunga gitarrer för att skapa sitt eget varumärke inom metal-machine-genren. Nu har de smörjt upp maskinen igen och tar den till Sverige i sommar!

Morlocks med bas i både Göteborg och Skåne har opererat i skuggorna under många år och tog förra året steget fullt ut i den stora världen då de blev signade av det anrika amerikanska skivbolaget Metropolis Records. Albumet ”Praise the Iconoclast” släpptes i höstas till lysande recensioner, och en enad kritikerkår ansåg att bandets hänsynslösa, blytunga, välproducerade industrirock och lekfulla men samhällskritiska texter tog genren in i en ny era.

Kvartetten har gjort sig känd för energiska och bombastiska liveframträdanden, och nyss hemkomna från en bejublad USA-turné tillsammans med legendarerna i KMFDM visade de den amerikanska publiken var skåpet skall stå till ett enormt gensvar från en euforisk publik.


Köp biljett