Division Of Laura Lee + Killers Walk Among Us + Xander Smith

Arrangör Klubb Instant Live:
Datum fredag 20 september
Insläpp 21.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

Division Of Laura Lee
Tree
är namnet på Division of Laura Lee´s fjärde album. Efter de fyra år det tog att skriva och färdigställa 2008 års Violence is Timeless, svor bandet att det aldrig skulle dröja så länge mellan skivsläpp igen. Tree dröjde fem år. Mycket har hänt under denna tid. Bandet byggde, tillsammans med vänner, en ny studio i en övergiven kåk i Göteborg. Där tilläts man laborera med nya låtar och arrangemang. Det var också där Tree spelades in. Ett album som visar att Division of Laura Lee har lyckats behålla sitt unika samarbete sinsemellan utan att bli allt för bekväma, att de fortsätter att utmana sig själva kreativt och musikaliskt. Producerad tillsammans med Jason Lytle, Hans Olsson Brookes och Olle Björk som alla bidrar till de rika ljudlandskap som är Tree. Tree, inspelad under två veckor i Welfare Sounds studio, kommer att som första fonogram någonsin släppas på bandets egen label, "Oh Really?" 

Killers Walk Among Us
Killers Walk Among Us, eller som vissa säger – KWAU, är en konstellation från Göteborg vars medlemmar springer ur en DIY-rörelse och har bland annat sysslat med jazz, punk, hardcore och diverse popmusik sedan tidigare. Deras hemstad har under det senaste decenniet ofta hyllats för frodandes musikscener och den otroliga inspirationskälla KWAU gräver från, och faktiskt är en del av, är en av de allra mest bubblande i Sverige just nu. Likt andra svenska akter (se: HUNT, Khoma och skivbolagsvännerna September Malevolence) omdefinierar Killers Walk Among Us bit för bit vad den ständigt aktuella termen postrock kan vara synonymt med. Genom att inkorporera starka element från indierock och lägga omfångsrik sång ovanpå den drivande, utvidgande ljudbilden lyckas KWAU slå samman två världar utan att det uppstår en krock. Killers Walk Among Us är ett nytt band men medlemmarnas erfarna rötter slingrar sig genom varje sekund av deras redan långt utvecklade musik. Senare i år släpps deras debutalbum via A Tendervision Recording, där de belyser och ibland närmast skriver om ett sound som inte sällan får orättvist lite uppmärksamhet. Bland all kompromisslös rockmusik som just nu härstammar från Göteborg är KWAU ett framtidsnamn bokstaverat med svarta versaler. 

Xander Smith (us)
Xander Smith har spelat musik sen han var 12 år och hunnit med att bilda band eller spela tillsammans men bland andra Jennifer Finch (L7), Dee Dee Ramone, Adam Lambert och The Runaways. Det var först ifjol som han tog steget och klev fram som soloartist och hans tidiga influenser från 70-talet och Big Sur skiner igenom. 
http://xandersmithmusic.com/ 


Köp biljett