Inställt – DJ Shadow • Our Pathetic Age Tour

Arrangör FKP Scorpio
Datum måndag 8 juni
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 345:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

DJ Shadow från Kalifornien är den kanske den mest tongivande artisten inom experimentell instrumental hiphop. 8 juni tar han över Pustervik!

Josh David – aka DJ Shadow – är känd för sin tekniska samplingsperfektion kombinerat med musiknörderi på hög nivå och har varit aktiv i över 30 år. Han satte igång redan i slutet på 1980-talet och ända sedan det stilbildande debutalbumet ”Endtroducing” från 1996 vände upp och ner på både den dåtida och samtida dans- och hiphopscenen har DJ Shadow varit en av dj-världens mest respekterade och hyllade personer. Faktum är att ”Endtroducing” så småningom kom med i Guiness Rekordbok som det första helt samplade musikalbumet. DJ Shadow är också känd för sin enorma skivsamling, upp emot 60 000 skivor finns i hans ägo.

Genom att kombinera just teknik med samplingsperfektion och musiknörderi på hög nivå var DJ Shadow med och definierade samt lade grunden för hur hela genren låter idag.

Dessutom fortsätter han att vara aktuell. Så sent som hösten 2019 kom albumet ”Our Patethic Age”. Ett album han själv beskriver som sitt största och mest ambitiösa album någonsin.


Köp biljett