Doc Lounge: Minding The Gap

Arrangör Doc Lounge & Pustervik
Datum tisdag 26 februari
Insläpp 18.30
Pris 80
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Med pirr i magen öppnar vi dörrarna för första gången i vår! Så här inledningsvis på säsongen befinner vi oss på ny mark, Pustervik, och visar film tillsammans med streetwear- och skatebutiken Hollywood. Varmt välkommen att se coola och gripande Minding the Gap!

ϟ Minding the Gap är inte en skatefilm, men en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi lär känna tre killar från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom. ϟ

Filmen börjar strax efter kl 19, men kom gärna redan kl 18.30 för att både hitta en plats du gillar och lyssna på go musik vald av Hollywoods personal. Det ryktas även om att det kommer finnas rabattcheckar till peppade kläd- och skateintresserade…

→ OM FILMEN
Filmskaparen Bing Liu återvänder till sin hemstad i rostbältet i Illinois och söker svar på varför han och hans vänner flydde från sina hem till skaten när de var yngre.

Vi möter 23-årige Zack när han plötsligt ska bli pappa och 17-årige Keire när han får sitt första jobb – allt för att ha råd med en bil så att han kan lämna den fattiga staden. Det blir en nära skildring av Zacks turbulenta förhållande med sin flickvän och Keires komplicerade relation till sin pappa.

Filmen sträcker sig över ett decennium och utforskar avståndet mellan fäder och söner och balansgången mellan vad som kan uppfattas som bestraffning och våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen.

Längd: 93 minuter
Språk: Engelska (inga undertexter)
Regi: Bing Liu

? Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud, ABF och Pustervik. ?

– – – – – – – – – – – – – – –

TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30 och filmen börjar ca 19.00. I väntan på filmstart är du välkommen att mingla till musik vald av Hollywood och varför inte dricka något gott från baren.
PLATS: Pusterviks matsal, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)


Köp biljett