Dolores Haze + Agent Blå

Arrangör Instant
Datum fredag 11 december
Insläpp 22.00
På Scen ca 23.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Dolores Haze har gått från 0 till 100 direkt. Efter en egensnickrad EP har de hunnit släppa singlarna  I Got My Gun och Touch Me, spelat på modeveckan i Stockholm, blivit utslängda från klubbar, intagit brittiska festivaler och haft med en singel på Rough Trades End of the Road-compilation. Den 13 november släpps debutalbumet the Haze is Forever”.
The Haze is Forever är Dolores Haze hantverk. Bandmedlemmarna Foxy Sagz, Groovy Nicks, Groovy Fuck och Lucky Lollo beskriver sig själva som en äcklig version av Spice Girls som inspireras lika mycket av Sonic Youth som Hannah Montana. Albumet har vuxit fram under en kaotisk frammarch där bandet kryssat mellan festivalgig i Sverige och England och replokalen (Watains gamla tillhåll “Varglyan”) i Solna utanför Stockholm.
Resultatet är 21 minuter komprimerad energi inspelad i studio Dubois med Christoffer Roth och Max-Måns Wikman bakom spakarna. Flera gäster har även varit involverade, första singeln I Got My Gun spelades in tillsammans med Pontus Winnberg, singel-versionen av Touch Me fick electro-kostym av Quant och på albumet ligger även gitarrmonstret Crazy About Me som är ett samarbete mellan Dolores Haze, Rebecca & Fiona och Little Jinder.
The Haze is Forever är startskottet för en ny era. En era som tillhör Dolores Haze.

Agent Blå

 

Agent blå är det bästa nya svenska bandet jag hört sen Makthaverskan tror jag. Eller kanske sen Westkust. JÄVLAR! Vilka popdängor! Jag ser en lysande karriär för dom, och har dom inte tagit över Europa och USA inom ett år eller två så blir jag väldigt förvånad. Den här typen av låtskrivande och attityd och coolness och ungdom och vilja hittar man inte ofta. I december släpper vi en helt lysande 7” singel, med två spår som kommer släppas digitalt i december respektive februari. Albumet kommer först hösten 2016, men jag kände att vi var tvungna att få ut något så snabbt som möjligt, det är för bra för att hålla inne på. Gillar du övrigt som släpps på Luxury så kommer du älska det här. Agent blå är allt jag älskar med popmusik. 

 

/Rasmus, Luxury

 


Köp biljett