Donny Benét + Tomode

Arrangör KB West
Datum torsdag 21 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 325:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Han började som studiomusiker men blev ett nu-disco-fenomen på egen hand. Det var med 2018 års albumThe Don som Donny Benét blev just ”The Don” med alla. Med hitlåtar som den mjukt svävande discopärlan ”Konichiwa” och energifyllda discokaramellen ”Santorini” tog den australiske multiinstrumentalisten världen med storm. Soundet var tydligt förankrat i åttiotalets italo disco och blinkade ogenerat till föregångare som Giorgio Moroder.

Nu är han lite äldre, och med det mer eftertänksam och klok. Han har rest världen runt och han har sett en del saker. Tiden går och han mognar som de finaste sakerna i livet. Donny Benét är en tidlös, elegant och sofistikerad man.

Hans nya album, nummer sex i ordningen, heter Infinite Desires, och det är hans mest kompletta rent musikaliskt. Det är lekfullt och potent. Passionerat och självsäkert. Här är en artist som överskrider gränser med mjuka beats, skön groove och texter som talar till våra mest grundläggande önskningar.

Häng med på en poolparty-doftande afton med Donny och hans band i mars!

Tomode, duon bestående av Carl Leanderson och Viktor Westerberg firar inte bara livet till fullo, utan de rockar också sin ultravitala funk-pop så hårt att även de mest motvilliga dansarna omedelbart tar sig upp på dansgolvet. På sin andra EP från förra året, ”Riviera”, visar duon hur frihet från bekymmer och en avslappnad syn på världen kan översättas till låtar som följer konstens alla regler. Glittrande disconummer som de från genrens storhetstid i slutet av 1970-talet är gifta med en modern produktion och anpassade till nuet. För duon är Rivieran en plats för både naturlig skönhet och kommersiell erosion där djupröda solnedgångar avnjuts på plaststolar. Det är så modernitet är: vacker och glad. Men här och där är det också genomsyrat av en underliggande melankoli – en stämning som Tomode vet hur man sätter till musik perfekt.


Köp biljett