Doyle Bramhall II + Support: Richard Tehler

Arrangör KB West
Datum torsdag 29 augusti
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 325+service
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den lysande gitarristen och låtskrivaren Doyle Bramhall II kommer i sommar till Göteborg för en spelning på Pustervik den 29 augusti!

Doyle Bramhall II – sångare, gitarrist, låtskrivare och producent – är välkänd för sitt täta samarbete med mentorn Eric Clapton, men också andra storheter som Roger Waters, Elton John och Sheryl Crow. Han är sonen till musiklegenden från Texas, Doyle Bramhall, och gav sig ut på vägarna redan som tonåring i Jimmie Vaughans band The Fabolous Thunderbirds. Han släppte sitt första soloalbum -96, men det var andra plattan ”Jellycream”, som gjorde att Clapton och Waters fick upp ögonen för den unge talangen.

Samarbetet med Clapton tog fart genom grammy-vinnande albumet ”Riding with the King”, vilket gjordes ihop med BB King. Utöver Bramhalls gitarrlir var även två av Claptons favoriter från Bramhalls ”Jellycream” med på skivan. Bramhall blev sedemera en pålitlig och kreativ samarbetspart både på turné och i studion, och efter tid även medproducent.

Genom att agera producent och kompmusiker till andra artister fick den egna solokarriären stå åt sidan, men 2016 släppte han så det efterlängtade ”Rich Man”, en skiva där han utforskade djupa och personliga ämnen och känslor som följd av sin fars bortgång några år tidigare. I fjol släppte han sitt femte soloalbum ”Shades”, med vilket han visade nya höjder som musiker och sångare.

Han är en sanslös gitarrist och vi vågar påstå Texas bäste artist just nu!

Richard Tehler

Gitarristen och sångaren Richard Tehler startade sin karriär på Göteborgs
bluesscen i tonåren. Sedan dess har han etablerat sig i landet som rock –
och bluesgitarrist , har bland annat spelat ihop med Clas Yngström och varit
support till John Mayall och Walter Trout.

Richard håller just nu på att spela in sin debutskiva. Inriktningen är
modern rock med inslag av blues och popinspirerade melodier. De första
låtarna förväntas släppas mot slutet av sommaren 2019.


Köp biljett