Dundertåget + Robert Johnsson & The Punchdrunks + Quit Your Day Job

Arrangör Instant & Club Slacker
Datum fredag 8 februari
Insläpp 22.00
Pris 150
Åldersgräns 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

Instant & Club Slacker gör sin första gemensamma klubbkväll någonsin och slår på stora trumman direkt. Det här är ingen line-up man skojar bort i första taget….

Observera att vi öppnar dörrarna redan klockan 21.00 då vi bjuder på hela 3 band denna kväll. Vi kör givetvis så det ryker till tre som vanligt!

DUNDERTÅGET – PÅ SCEN 00.00

Inte sedan Evert Taube har väl nåt liknande kommit från Sverige, Ett tåg rullar spöklikt över landet…… Alla sveriges gamla makter har förbundit sig till en helig hetsjakt mot detta spöke: Den Onda dockan, X-factor-Hitler, Axl Skalman , proppmätta låtsasradikaler och Kristi Brud…..

Av detta framgår två faktum:
Dundertåget erkänns redan av alla svenska makter som en makt. Det är hög tid att Dundertåget öppet inför hela Sverige framlägga sina syften, sina gitarrlicks och gentemot spöklika gamla IT-Helly Hansens visa var skåpet ska stå!

Det blir nåt som man inte har hört förr, det blir ett tåg som visslar och skramlar sig fram från dom rostiga hamnanläggningarna i Uddevalla, som slaskar sej fram mellan sjömän och horor, vare sej dom befinner sig i hamnmagasinen därnere eller i Stockholms allra hippaste mediahus….

Det är rockmusik på svenska som gurglar i nybroviken på bästa ståplats, som smiskar rumpa i Lars Noréns heligaste källare på Östermalm och som lever loppan bland ankorna och fåren i Varberg. Bäva månde de härskande klasserna när Dundertåget nu kommer vällande över Sverige! /Herr Garbo

Dundertågets cleana oranga vinylsjua ”Tog En Lång Tid” släpps i 300 ex den 28e januari på Adore Records och digitalt den 8:e februari

Lyssna på Dundertåget här på Spotify

ROBERT JOHNSON & THE PUNCHDRUNKS – PÅ SCEN 23.00

Det är med stor glädje vi även presenterar Robert Johnson & Punchdrunks denna kväll. RJAP firar 20 år som band och det med en ny skiva på Törncrantz Records. Man skulle kunna klassa RJAP som både pionjärer och återuppväckare av den svenska surfen, utan Robert Johnson and Punchdrunks inget The Barbwires eller The Hollywoods.

RJAP ligger bakom hits såsom ”Ali Pang”, ”Surf as houdini” & ”Sputnik Monroe” och en mängd andra klassiker. Vi kan nog räkna med en repetoar med allt från gamla godingar från bandets start till nya alster från den senaste plattan!

Lyssna på Robert Johnson & The Punchdrunks här

QUIT YOUR DAY JOB – PÅ SCEN 22.00

Quit Your Dayjob har spelat inför en kvinna och en ljudtekniker I Leicester, UK. Quit Your Dayjob har även spelat inför 3000 på Roskildefestivalen och gjort ett flertal egna turnéer både i Europa och USA. Från Hammersmith Odeon till CBGB’s. Från Neumos i Seattle till Estragon i Bologna. Från Hultsfred till SXSW till Rock Am Ring till Arvika till Lowlands osv osv… hela tiden på jakt efter nyfödda freaks, som bandet kallar sina fans.

Quit Your Dayjob träffades i Malmö år 2000. Visionen var kristallklart förvirrad ända från början – att skapa något som lät som en ohelig korsning mellan Kraftwerk och Sex Pistols med lite heavy metal för att toppa det hela. Minimalistiska men ändå bombastiska enminutslåtar. Bandet blev snabbt en välkänd hemlighet på swindiescenen med undergroundhitsen Pissing On A Panda och Look! A Dollar.

Efter några års hårt turnérande tog de en välbehövlig paus med bandet för att komma tillbaka 2011 då de släppte fullängdaren ”Word Domination” på Alleycat Records.

Lyssna på Quit your dayjob här på Spotify

DJ:S

Klubblokalen: De gamla arrangörerna & vännerna Peno & Jonk går äntligen den dj-holmgång som de pratat om i åratal. Det blir alltså en salig mix med allt från indie till garage.

Foajén: TBA


Köp biljett