Easy October

Arrangör Woody West Lördagsklubb! Live:
Datum lördag 17 januari
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

När göteborgsbandet Easy October i fjol släppte debuten ”Things We Said Yesterday” blev de snabbt omskrivna som den svenska folkpopens dream team. Huvudpersonen Kristoffer Hedberg hade knutit till sig både Firesides Kristofer Åström och Nationalteaterns Nikke Ström. Det namnkunniga epitetet lär knappast bli svagare med uppföljaren ”Sweethearts Before The Fall”Andreas Kleerup tackade ja till att bli trummis. Skivan släpptes tidigare i höst på fina indielabeln Adore Music.
Delar av inspelningen filmades och allt har klippts ihop till en liten film som under hösten visats på bla Gaffa. Se den här och få ett smakprov på hur fint ”Sweethearts Before The Fall” låter!
När nya skivan släpps, efter många turnémil både i och utanför norden, med spelningar på allt från Way Out West till Tyskland och Schweitz, kan en fortsätta känna sig trygg i de kvalitetsmärka och tålmodiga utflykterna i americana-inspirerad pop. Men en kommer också märka att ljudbilden ännu tydligare lämnat mittfåran. De programmerade trummorna i ”Been Lovning You For Years” accentuerar till exempel med precision melankolin av svensk 90-talsindie. I ”Waiting For You To Come Back Home” och ”Blow Out Your Candle” får Gram Parsons-ekot blomma ut för fullt. ”My Love Wll Be There Still” möter ett febrigt steelgitarrsarrangemang, darrande elgitarrer och Kristoffer Hedbergs röst i ett varmt andetag av bandets kännetecken av indiepop, rock och luftig country. 
Som tidigare bygger Easy October sin musik på stora melodier och varma ljudbilder som i ”Go Easy On Me”, där kraften bibehålls genom att låta det spretiga samsas med det skickligt välspelade. 
 

I Easy October denna kväll hittar du följande gäng:

Kristoffer Hedberg

Kristofer Åström

Nikke Ström

Patrik Carlsson

Fredrik Askerdal


Köp biljett