Edvard Hernevik + Until North

Arrangör Woody West Lördagsklubb! Live:
Datum lördag 18 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 150 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

EDVARD HERNEVIK
Den kosmiske folkrockstrubaduren Edvard Hernevik är hyperakuell med nytt album och tar oss med på nästa del av sin resa. Med sitt tredje soloalbum ”Spirit of Fiction” öppnar Edvard Hernevik sina armar och bjuder på både finkänsliga låtar och ösig rock’n’roll. En skiva som är inspelad med dom bästa musikerna inom kosmisk folkrock. Musiken slingrar sig från mystiska skogsstigar rakt ut i den stjärnklara natten (folk du tidigare sett och hört i Magna Mater, Graveyard och Styva Linan). Så låt äventyret börja!

Efter tio år i det mytomspunna hippierockbandet Den Stora Vilan och därefter en soloskiva på svenska, släppte Edvard Hernevik tillsammans med The Heart Of Gold Band, sin suveräna andra skiva ”Call For Help”, precis samtidigt som Covid-pandemin lamslog en hel värld. Senaste singlarna ”Spirit of Fiction”, ”Open Your Eyes (Time to Fly)” och ”A Will Away” visar dock att Hernevik är tillbaka med besked.

Musiken svävar lätt mellan olika stilar och influenser. Vi kan höra arvet från både klassiska 60- och 70-talsband och folkhjältar som Bob Dylan, Joan Baez och Peter, Paul & Mary. Trots rockhistoriens närvaro så står Edvard Hernevik stadigt på sina egna ben!

UNTIL NORTH
Until North är ett country-/americanaband baserat i Göteborg. På deras debut-EP Cursed märks en mängd influenser, från Willie och Waylons klassiska outlawcountry till andra storheter som Steve Earle och Tanya Tucker. Bandet utmärker sig på den svenska musikscenen med sitt autentiska sound, ett till synes oändligt utbud av olika stränginstrument och starka originallåtar. Även om låtarna är trogna traditionen kan man ana bandets skandinaviska ursprung via musikens och texternas melankoli.

Titellåten är sprungen ur samtidens tillstånd; ett själfullt rop om hopp på ett bluesigt pulserande spår med mandolin, dobro och fiol, som ger låten ett omisskännligt twang. Cursed spelades in och mixades av platinameriterade producenten Pedro Ferreira på SpinRoad Recording Studios.


Köp biljett