El Perro Del Mar + Support: Rotem Geffen

Arrangör Pustervik
Datum onsdag 6 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 295:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Distinkt i uttrycket samtidigt som man sällan riktigt vet vad man har att vänta från henne. Ända sedan hon slog igenom förknippar vi El Perro del Mar med en grace hon aldrig gör avkall på, om än alltid med en ständig öppenhet för nya idéer och impulser. Om man följer hennes diskografi från 2005 års debutalbum och framåt märker man snart hur en röd tråd av integritet, värdighet och omisskänlig melankoli löper igenom produktionen och i sig bildar en helhetsvision.

Med nya albumet ”Big Anonymous” bygger hon vidare från detta fundament. Skivan, som tar avstamp i ett performanceverk hon gjorde på Dramaten 2019, är ett sorgespel där hon talar med de döda men längs vägen utvecklar sig musiken lika mycket till ett omfamnande av livet. ”Big Anonymous” släpps av City Slang 16 februari 2024 och sedan följer en serie konserter i Sverige, USA och Europa

Rotem Geffen

Sångerskan, pianisten och komponisten Nelly Klayman-Cohen, som framträder under namnet Rotem Geffen, frammanar med sin musik en samtidigt raffinerad och rå drömvärld. Alla som hört henne live eller på skiva vet att hon har en unik förmåga att skapa ett rum som vibrerar. Sammankopplad med pianot och med sin röst, har hon en närvaro som drabbar en, som påkallar ens uppmärksamhet och gör att man vill lyssna.


Köp biljett