El Perro Del Mar

Arrangör Klubb Instant LIVE:
Datum fredag 30 september
Insläpp 21.00
På Scen ca 22.30
Pris 225
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den 16 september 2016 släpper El Perro Del Mar sitt nya album "KoKoro", hennes första album sedan kritikerrosade och P3 Guld-prisade 'Pale Fire' (2012). Albumet är hennes femte sedan debuten för tio år sedan och mycket har hänt sedan dess. De som följt El Perro Del Mar sedan starten kan nog att hålla med om att "KoKoro" inte bara är ett utforskande steg vidare men också hennes mest ambitiösa och utforskande album hittills. Med världens tillstånd – musikaliskt, politiskt och miljömässigt – i sina tankar sedan hennes sons födelse, ser Sarah Assbring "KoKoro" inte bara som ett album utan också som en slags estetisk och politisk rörelse. "KoKoro" handlar om hjärtats sårbarhet och styrka. Det som hjärtat utsätts för, både inuti och utanför. Hjärtat kan inte skyddas; inte från smärta och inte heller från glädje. Inte från kärlek och inte från korruption. 

 

"Jag har länge tänkt på frågor som 'vem är jag om de sociala normerna, förväntningarna och subliminala påtryckningarna lyftes bort? Hård? Mjuk? Kanske båda?' I en tid som tycks gå bakåt rent humanistiskt och moraliskt, som försöker sätta upp murar istället för att riva dem, visste jag tidigt att jag ville göra ett gränslöst album som inte riktigt hör hemma någonstans men som har en universell röst och ett universellt hjärta", säger hon. "Det känns så viktigt nu".

 

Med ljudbilder som ekar av Thailand, Sumatra, Indien, Etiopien, Japan och Kina, skiljer sig soundet på "KoKoro" från allt som El Perro Del Mar tidigare gjort. På albumet hörs bl a det kinesiska stränginstrumentet guzheng, japansk shakuhachi-flöjt, arabiska stråkar, dulcimer och rytmer influerade av etiopisk pop. 

 

"Ett av mina tydligaste mål har varit att distansera mig från vad jag själv anser vara 'typisk västerländsk musik' och hitta en ny väg att göra relevant popmusik som känns organisk, lekfull och fri från uppenbara referenser", berättar hon. 

 

"KoKoro" ges ut via El Perro Del Mars egna bolag Ging Ging Recordings och det snackas redan om att detta är ett av årets bästa släpp.


Köp biljett