Ellen Sundberg

Arrangör Rootsy Live
Datum torsdag 19 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 170
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben
Köp biljett

Den 11 mars släpps Ellen Sundbergs nya Israel Nash-producerade skiva ”White Smokes & Pines”. Andra kapitlet börjar skrivas i denna ovanligt begåvade artist och låtskrivares biografi. Samma dag spelar Ellen sin första konsert med de nya sångerna och ett rejält uppdaterat sound. Det är starten på en två månader lång turné. Med sig har Ellen sitt numera nästan folkkära band The Widowmakers, bandet som Ellen lånade ut till Doug Seegers för succéturnen sommaren 2014. De är förstärkta av gitarristen Nik Lee som turnerat och imponerat med Israel Nash och spelar på WS&P. Ellen har trampat otåligt i månader att få åka ut och presentera sin nya musik. Nu är det äntligen dags!
Alla 20-åringar söker inte till Paradise Hotel i ett gränslöst behov av ytlig bekräftelse. Alla 20-åriga musiktalanger söker inte till Idol för att smita förbi kön och få en genväg mot en artistkarriär, kändiskap och berömmelse. Tvärt om. De allra flesta gör det inte och har samma mänskliga behov av djupgående kärlek, respekt och integritet som generationerna före har haft. Den drygt 20-åriga Ellen Sundberg skulle aldrig komma på tanken att söka sig till varken Paradise Hotel eller Idol. Ellen gör musik för att hon kan, Ellen gör musik för att hon måste. Vi lyssnar för att Ellen berör. Vi lyssnar för att Ellen behövs.
Talangen och naturbarnet Ellen Sundberg kom till oss för lite över ett år sedan med sin musik. Hon har med kommande, Israel Nash-producerade albumet ”White Smoke & Pines” bevisat att hon kommer stanna kvar hos oss. Länge! Debutskivan ”Black Raven” släpptes i augusti 2013 och blev startskottet för en resa som den då helt oerfarne Ellen säkert drömt om men inte trott vara möjlig. ”Black Raven” och första promotionturnén togs emot med många fina recensioner och starka publikreaktioner. Det stod direkt klart att Ellen Sundberg inte är ”ytterligare en kvinnlig singer/songwriter i mängden”. Recensenter, lyssnare och publik reagerade på Ellens musik och otvingade originalitet och redan vid första mötet skapades känslor som fick de allra flesta att förhålla sig. Ellen fick det bästa kvittot man kan få. Att hennes röst och musik berör och tvingar fram ett tyckande. PO Tidholm gav albumet 4/5 i betyg och skrev i DN:
"Medan barnen tittar på Idoluttagningen i rummet bredvid överröstar jag de wailande talangerna med Ellen Sundbergs skiva i köket, närmast övertydlig i min uppfostringsiver. Sundberg är kassörska på en lanthandel i södra Jämtland och har varken en konventionell röst eller ett inställsamt uttryck… Ellen Sundberg satsar och vill, svajar lite men härmas aldrig. Hennes låtmaterial är starkt, nästan i klass med First Aid Kits, och hennes röst både bär och övertygar."


Köp biljett