Eluveitie

Arrangör FKP Scorpio
Datum fredag 24 januari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 395:-
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Från kylan och de höga bergen i Alperna och Schweiz kommer Eluveitie ner på svensk mark för skaka om oss i vinter!

Från debuten 2006 med albumet ”Spirit” har bandet Eluveitie satt sina egna spår i death metal-genren på ett sätt som inte många klarar av.

Deras banbrytande verk ”Slania” fick dem att knyta an till skivbolaget Nuclear Blast vilket snabbt gjorde bandet till ett världsomspännande fenomen. Under en tvåårsperiod släppte de ”Everything Remains (As It Never Was)”, ”Helvetios” och det massiva monumentet över allt som har med folk metal att göra. Vid varje släpp har de förfinat sitt varumärke med Chrigels dånande vrål, metallisk vildhet och folkloristisk uppfinningsrikedom.

Släppet 2019 är inte ett undantag. Albumet ”Ategnatos” ger oss allt det där mystiska och filosofiska som bara Eluveitie kan ge oss. Ategnatos är det gauliska ordet för ’pånyttfödd’, förklarar Chrigel. ”För det skärpta sinnet pekar det ut den dolda, sedan länge bortglömda nyckeln till förändring och förnyelse.” Detta kommer naturligtvis till ett pris. ”Det finns alltid lidande före salighet. Och alltid mörker före ljus.”

Nu är den svenska scenen redo för åskvädret igen. Låt oss gå in i stormen tillsammans med Eluveitie den 24 januari på Pustervik i Göteborg och 26 januari på Fryshuset Klubben i Stockholm!


Köp biljett