Extra Föreställning – Nynningen, Sven Wollter och Matilda Magnusson – EN DRÖM, EN LÄNGTAN, EN SÅNG

Arrangör Nynningen & Pustervik
Datum tisdag 29 september
Insläpp 21.00
På Scen 21.30
Pris 325
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

EN DRÖM, EN LÄNGTAN, EN SÅNG – NYNNINGEN, SVEN WOLLTER och MATILDA MAGNUSSON

På scenen möts sex artister från tre generationer där valet av musiken och texterna är en stark gemensam drivkraft. Sven Wollter, Matilda Magnusson och Nynningen går på nytt samman i en scenföreställning som blandar dikter och sånger av Kent Andersson, Björn Afzelius, Vladimir Majakovskij, Joe Hill m.fl.

Nynningen bildades 1971 och medverkande i det här projektet är Tomas Fors- sell/gitarr, sång Nikke Ström/elbas, Bengt Blomgren/elgitarr, Thomas Jä- derlund/saxofoner och Pontus Torstensson/trummor. Nynningen gjorde flera klassiska album på sjuttiotalet, bl a ”För Full Hals” med tonsättningar av den rys- ka poeten V Majakovskij och släpper sin sjätte platta under hösten 2020.

Matilda Magnusson är en ung singer/songwriter som förra året gav ut ett album med tolkningar av Björn Afzelius sångskatt.

Sven Wollter är i det här programmet åldermannen som med sin erfarenhet inte väjer för att både sjunga, deklamera och ur virrvarret i sin hjärna plocka fram minnen och monologer.

Med det stora åldersspannet från 31 till 85 år finns tre generationer på scenen i ett generöst och unikt samarbete som riktar sig till en bred publik. Under två somrar har de turnerat och gjort ett tjugotal gemensamma konserter över hela landet. Scenprojektet ”En dröm, en längtan, en sång” har lånat sitt namn från en strof i Kent Anderssons dikt ”Vingen”.


Köp biljett