Ezra Furman

Arrangör FKP Scorpio
Datum måndag 25 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

EZRA FURMAN

Ezra Furman, den hyllade singer/songwritern med ena benet i indiepopen och det andra i Elvis Graceland, kommer till Göteborg!

Ezra Furman har jämförts med storheter som David Bowie, Sufjan Stevens, Richard Hell och Jonathan Richman, och det med all rätt. Med geniala texter och ett sound som blandar indiepop, garage och 50-tals rock’n’roll, med Velvet Undergroundsk r&b har Ezra lyckats charma typ alla med öron. Lite som att se Jonathan Richmans och Wayne Countys hemliga kärleksbarn spela på Max’s Kansas City, anno 2019.

Ezra har sedan skolåldern turnerat med bandet The Harpoons, men det var först 2012 som han släppte sitt första soloalbum ”The Year of No Returning”, efter att ha finansierat plattan via Kickstarter. Albumet spelades in på vinden i huset han delade med producenten och bandkollegan Tim Sandusky. När första plattan skulle sättas hade han över 4000 outgivna låtar. Inte så konstigt då att det bara tog honom ett år att sy ihop uppföljaren ”Day of the Dog”, som också kom att bli startskottet för hans internationella framgång.

Förra året kom albumet ”Transatlantic Exodus”, under 2019 kommer nya albumet ”12 Nudes” som har den bortgångne punkrockhjälten Jay Reatards musikaliska arv som inspiration och ledstjärna. Just nu är han dessutom aktuellt med soundtracket till (och även en roll i) Netflixsuccén Sex Education.


Köp biljett