Flamin Groovies + Orkan + Celestial

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 6 maj
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 160
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

THE FLAMIN GROOVIES – på scen 00.00
The Flamin Groovies är tillbaka! Och nu med kanonline-upen de hade mellan 1971-1980 med Cyril Jordan, Chris Wilson oc h George Alexander medan Victor Penalosa är ny bakom trummorna.
Om du missat dessa gamla hjältar så ligger de bakom hits såsom “Shake Some Action”, “Slow Death”, “Teenage Head” och “You Tore Me Down”.

The Flamin´ Groovies började sin karriär I San Francisco redan 1965 fast då under namnet the Chosen Few. Efter namnbytet släppte de tiotummaren “Sneakers” på egen hand och sen sålde såpass bra att Columbia plockade upp och skickade in dom I studion med en fet budget för att spela in sin första fullängdare “Supersnazz”

Sångaren Roy Loney lämnade strax bandet och Cyril Jordan plockade då in Chris Wilson från Loose Gravel som ny sångare. Bandet flyttade till England och började få ett mer gediget 60´s sound. Powerpop-pärlorna “Shake Some Action”, “Flamin Groovies Now” samt “Jumpin in the night” spelades in och the Flamin Groovies började få sig ett namn på riktigt.

Chris Wilson lämnade bandet I slutet på 70-talet för att spela med Barracudas men Flamin Groovies körde på I olike konstellationer och spelade ända in på 90-talet innan de kastade in handsken.

Sen 2013 är de nu tillbaka och det med bravur då även originalbasisten George Alexander är med. Missa inte chansen att se The Flamin Groovies I Göteborg, för det är inte mycket som talar för att ni får så många chanser till!

ORKAN – på scen 23.00
Orkan är ett nytt Göteborgs-band som spelar 70'tals-inspirerad proggrock i punkanda,.Sjungandes om samhällets orättvisor och moder naturs vrede, ger de er ett liveframträdande som kommer att blåsa er av banan! Orkan är fött ur Borås-kvintetten Viggo som spelade under fyra år runt om i Sverige på klubbar samt festivaler och de medverkade i musiktävlingar för att sedan resultera i det sound som idag blivit Orkan.

Orkan ger ett tight och ihopspelat live-framträdande med mycket känsla och viktiga budskap om samtidens problem. Med svängig rock-saxofon och mer shuffle än du tidigare hört under loppet av en halvtimma kommer du inte kunna låta bli att dansa! Deras första singel är nu inspelad och släpps I sommar!

CELESTIAL – på scen 22.00
Det är väldigt sällan jag bokar ett band till Club Slacker utan att de ens har spelat live men detta är ett sånt spännande projekt att det känns som en klockren addition till kvällen!

Det är de två rävarna ifrån The Movements (David Henriksson – sång, Thomas Widholm, trummor) som har slagt ihop sig med Ramo och Jonnie från Greencoats/Franke/Joel Alme så det är inga duvungar vi kommer se på scen direkt.

Musiken är influerad av Byrds, Crosby, Stills, Nash & Yoing samt Fairport Covention m.m. Nyfiken? Klart fan du är men då det endast finns slaskmixar än så länge får du hålla dig lite innan du får höra Celestial! Vi postar en länk I eventet så fort det finns något att lyssna på så att du hinner peppa igång lagom till giget!

DJ konseertlokalen: Marko Gillingsmark + Gustaf (Höga Nord)
DJ matsalen: Hanna Stökbom (Klappa Slå) + gäster!

Club Slacker
Fredag 6 Maj
Pustervik
Öppet: 21.00-03.00
Entré: 140 kr + ev. Förköpsavgift
Förköp: Pusterviks biljetter samt ticnet.se


Köp biljett