Folk Alliance Live: Kira Skov – Victor & Penny – Kolonien – Folk.Attack!

Arrangör Folk Alliance
Datum tisdag 10 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.:00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Kira Skov (Den)


Kira Skov är en dansk sångerska mest känd för bandet Kira & The Kindred Spirits. Hon släppte sitt debutalbum 2002 och har sedan dess gett ut 11 studioalbum. Förra året förlorade hon hastigt och tragiskt sin man och närmaste musikaliska kompanjon sedan 13 år tillbaka, Nicolai Munch-Hansen. I sorgen och bearbetning av förlusten började Kira skriva sånger till sin man som nu har blivit en skiva, The Echo of You. Sångerna är på samma gång personliga och universella om livet, döden och sorg med musikaliskt intim inramning med sparsam instrumentering. Kira tar med sig fullt band på turné i vår där hon kommer spela de nya låtarna men också utvalda låtar från hennes omfattande karriär. 

 

Victor & Penny
 (US)

Duon från Kansas City levererar swingblandad folk-jazz i för bandets karakteristiska energirika stil med glädje, humor och musikalisk improvisation. Victor & Penny utsågs 2015 till ”Bästa folkmusikensemblen” av den legendariska nätbaserade musiktidningen Pitchfork och har två gånger om varit officiella showcase-artister på Folk Alliance International. Med tajta stämmor, gitarr och ukulele ger de en modern röst till de mer traditionella låtarna och jazzen från spritförbudstiden.  

 

Kolonien
 (Swe)

Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans. Fyra kusiner som startade redan i tonåren, då som Dylan-inspirerat protestband i den svenska miljörörelsen. Med gemensamma rötteri den svenska folkmusiken som grund har Kolonien ständigt brutit ny mark, med samhället och politiken som en central del i både musik och text. Debutalbumet ”Clockwise” släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan. Många turnéer, ännu ett andra album och en EP senare är bandet en självklar och framträdande del på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

 

Trad.Attack!
 (Est)

Det här är trion som vänt upp och ner på den estniska musikscenen genom att ha lyckats ta traditionell musik till de stora scenerna. Med sin sammankoppling av estnisk folkmusik och nutida rock har de skapat ett sound som låter mycket mer än den trio bestående av säckpipa, trummor och gitarr de är. De gjorde stor succé under Live at Heart 2017 med flera bejublade framträdanden och blev lite av festivalens snackis. Ett band som måste ses live!


Köp biljett