Föllakzoid + Magna Mater + Lamagaia

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 1 juli
Insläpp 21.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

FÖLLAKZOID (CHL) – på scen 00.00
Barndomsvännerna Juan Pablo, Domingo och Diego utgör SantiagobaseradeFöllakzoid. Deras kraftfulla blandning av drivande kraut och den uråldriga musiken från Anderna skapar en modernt minimalistisk men ändå rituell ljudbild.
Nya albumet "III" spelades in och producerades i deras egen studio under Blow Your MindRecords och släpptes tidigare i år på Sacred Bones Records.

När de spelade in albumet III ville Föllakzoid expandera sitt sound genom att skapa en atmosfär som bygger mer på monokords och upprepning. Därav lät de den tyska electromaestron AtomTM gå in och ta hand om synthbiten samt addera en del samplingar. Den Korg-synthen som Atom TM spelade med på skivan användes av Kraftwerk när de turnérade på 80-talet och han fick den av självaste Florian Schneider!

Föllakzoid har turnérat världen över och spelat på hypade festivaler såsom Austin Psych Fest,Primavera Sound (både i Porto samt Barcelona), ATP-festivalen i England, Musique Volante i Lyon, Lollapalooza i Chile m.m.. Det är därför inte mer än rätt att de får spela på det mest hypade spelstället i Göteborg denna gång dvs Pustervik!

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/7djT11AqtEBzdME1OGFfxL

MAGNA MATER – på scen 23.00
Magna Mater föddes ur gemenskapen av fem individer. Så som en färgskala möttes deras musikaliska tankar och idéer i mitten. Med sina olika grunder inom musik vill de skapa något som inte spikas fast till något konkret, utan mer som en atmosfärisk blandning av musikgenrer inspirerade av minnen, funderingar och känslor. Naturen och dess oändliga skönhet har sedan starten varit drivkraften inom deras musik. Med en blandning av svenska och engelska texter fogar de samman blues, jazz och folkrock med en psykedelisk underton. En typ av musik oberoende av tid eller ålder.

Magna Mater har redan hunnit med att släppa sjuan ”Skogen” samt det självbetitlade fullängdsalbumet ”Magna Mater” på Alleycat Records och ska in i studion i sommar igen för att färdigställa det nya materialet. Trots det gör de några väl utvalda spelningar runtom i Sverige i sommar såsom Malmö Psych FestGeronimos i Stockholm samt på hemmaplan på Pustervik. Mer spelningar är bokade men får ej utannonseras för tillfället så håll koll på deras facebook-sida så släpps det inom kort där!

LAMAGAIA – på scen 22.00
Lamagaia är verksamma i Göteborg och spelar repetitiv och drivande rock, ofta influerad av krautrock.
Monotona riff ges tid att expandera och bjuda in närvarande på en färd i musiken.

Själva brukar Lamagaia inte kunna uttala sig mycket om en konsert innan den välsker förutom förutom att de är säkra på att det kommer att kränga, svänga, dönas o drönas!

Dj:s konsertlokalen: Sandy D & Mother T (High Time) 
Djs matsalen: Kiss my ass club

Club Slacker
Fredag 1 Juli
Pustervik
Öppet: 21.00-03.00
Entré: 100 kr
Förköp via Pusterviks biljetter samt http://ticnet.se/
http://www.jonk.se/


Köp biljett