Fontän + Marlon Williams

Arrangör Pustervik & Pripps Blå
Datum onsdag 8 augusti
Insläpp 19.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

Fontän

Den psykadeliska duon, bestående av johan Melin och Jesper Jarold, har begeistrat med sin dansorienterade musik i över tio år nu. Influenser från hela världens utbud av uttryck, moderna och historiska ljudbilder och tydliga rytmer/beats blandas delikat och deras katalog är klart imponerande och egen. 

Första albumet, magnifika Winterhwila, anlände 2009 på anrika Service. Andra albumet (Fontän) och ett antal singlar/EPs har släppts via Höga Nord Rekords de senaste åren. I höst är bandet aktuella med en konsert tillsammans med Göteborgs Symfonikerna i Konserthuset. Arrangemangen kan tänkas växa ut till en totalt magisk konsert. 

Mycket roligt att se Fontän live igen på Pustervik! En mäktigt och dansant upplevelse.

Marlon Williams

På en bädd av country, soul, bluegrass och pop skapar Marlon Williams mörk och atmosfärisk indiefolk. I centrum står historierna, som Williams berättar som ingen annan. Med ett förflutet i bandet The Unfaithful Ways, tre hyllade samarbeten med Delaney Davidson, och turnerande med bland annat Band of Horses var det ingen som var förvånad när Williams självbetitlade debutalbum landade och blev en succé. 

Marlon Williams är bördig i kuststaden Lyttelton i Nya Zeeland, och växte upp med en musikalisk diet innehållandes allt från Elvis till PJ Harvey och Gram Parsons. 2013 flyttade Williams till Melbourne för att bli en del av den frodande musikscenen som finns i staden, vilket i sin tur mynnade ut i liveplattan Live at La Niche. Året därpå kom debutalbumet som släpptes på den fina etiketten Dead Oceans och genast klev in på topp tio på den Nya Zeeländska albumtopplistan.