Föreläsning: Izzy Young + LIVE: Syster Dynamit & Joeys

Arrangör ABF & Pustervik
Datum måndag 14 juli
Insläpp 18.00
Plats Matsalen

Vad kan passa bättre dagen innan Bob Dylans konsert på Trädgår'n, än en måndagskväll i folkmusikens tecken?

Vi får finbesök av en gammal väl till Dylan, och en sann folkmusik-hjälte: Izzy Young.

Israel Goodman Young, eller Izzy Young, är en välkänd figur i folkmusik-kretsar, både i USA och Sverige. Han startade år 1957 en bok- och skivaffär i New York, vid namn Folklore Center. Där samlades allehanda tidskrifter, fanzines och skivor och det blev en knytpunkt för alla som följt med folkmusik-vågen, vilken sköljde över landet. 
Izzy arrangerade Bob Dylans första konsert i Carnegie Hall år 1961. 1973 flyttade han till Stockholm, efter att ha intresserat sig för svensk folkmusik, och här är han nu, med många spännande berättelser och anekdoter att dela med sig av!

Läs mer om Izzy här:
http://www.folklorecentrum.se/
Och här:
http://en.wikipedia.org/wiki/Izzy_Young

Öppnar för Izzy gör det sprudlande och coola bandet Syster Dynamit. Ett proggigt band, med svenska texter och musik i sann vis- och folkanda.
http://www.systerdynamit.com/
https://www.youtube.com/watch?v=wG8wynEAtEY

På scen efter Izzy har vi bandet Joeys, med Benjamin Folke Thomas i spetsen. Benjamin har i hela sitt liv hyllat Bob Dylan och folkmusikens arv, och efter nära ett decennium i London är han hemma i Sverige för att dela med sig av sin musik. Vi är mycket stolta över att kunna presentera honom, tillsammans med Henning Sernhede och Isak Erling på gitarrer och sång.
https://www.youtube.com/watch?v=Al5-sUd-wYE

FRI ENTRÉ 
Dörrarna öppnas kl 18.00
Syster Dynamit 18.30
Izzy Young 19.00
Joeys 21.00

Arrangör är ABF Göteborg
www.abf.se/gbgmusik